Vilafamés 5/03/2018-.

El Ple de l’Ajuntament de Vilafamés ha aprovat una moció d’adhesió a les reivindicacions de la Coordinadora Estatal por la Defensa del Sistema Público de Pensiones en la qual es demanen unes pensions suficients per a mantindre i reforçar la cohesió i la protecció social.

 

El regidor de Benestar Social i Igualtat, Longi Gil va explicar durant la defensa de la moció que “en les darreres setmanes s’han hagut d’escoltar arguments que presenten una suposada inviabilitat del sistema de pensions”. No obstant això, Gil explica que  “aquestes tesis es poden corregir amb polítiques adequades que no han de ser precisament d’austeritat, amb l’objectiu de garantir un sistema públic de pensions que afavorisca la cohesió social i respecte els drets construïts al llarg de la vida laboral”.

 

La moció, votada favorablement pel grup Socialista i per Triem Vilafamés-Compromís, conclou que “s’han de garantir pensions suficients que mantinguen el poder adquisitiu dels jubilats i jubilades, per la qual cosa, s’ha de reemplaçar la fórmula actual de revaloració, que es limita a un increment del 0,25% anual”. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Vilafamés traslladarà al Govern i als diferents grups parlamentaris, la necessitat de recuperar els mecanismes del sistema públic de pensions a través del diàleg social dins del Pacte de Toledo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here