Per fi, podem dir que Vinaròs posarà en funcionament la Taula de Benestar Animal. Al plenari del dijous passat vam aprovar el reglament. Fa quasi un any que Compromís Vinaròs va presentar la moció al plenari de desembre que es va aprovar per unanimitat. No podem dir el mateix del reglament, ja que tant el PP com el PVI van votar en contra, justificant el seu vot perquè en el punt 4.1 B del reglament, quant a la composició, permet la representació de tots els grups polítics i dels regidors no adscrits. Per a variar, s’anteposen les lluites polítiques, al tema que comporta, el benestar dels animals.

Aquesta taula és molt necessària al municipi de Vinaròs, dia a dia, i ara mes, durant la pandèmia de la Covid-19, hem vist com ha augmentat el nombre d’abandonaments. Necessitem molta més conscienciació per part de l’ajuntament de Vinaròs. L’equip de govern ha de ficar més de la seua part per educar i conscienciar a la ciutadania cap al respecte i la tolerància dels animals. La conscienciació cap a la ciutadania és una forma d’evitar el maltractament animal.

Donem gràcies que tenim al nostre municipi les protectores de PRODA i el CAU que s’encarreguen dia a dia del benestar i de defensar els interessos dels animals. Són dues figures claus en aquesta taula de benestar animal, juntament amb la figura d’un veterinari, que aportaran tota la seua experiència i la realitat que es viu al municipi de Vinaròs.