Les vacances de Setmana Santa i Pasqua a Vilafranca s’estan vivint amb una elevada participació. Els actes religiosos, com és habitual, han tingut un paper destacat dins de les variades activitats programades.
La processó del Dimecres Sant, el Viacrucis del Divendres Sant al Calvari, la processó del Sant Soterrament, la Vigília Pascual del dissabte i la processó de la Retrobada del diumenge van ser alguns moments destacats de la Setmana Santa Vilafranquina.
Les activitats, no obstant això, han sigut de tot tipus. Així, el divendres es van projectar curtmetratges d’animació per als més xicotets a la Casa Social i es va representar “L’Arxipièlag dels Gegants” dins del II Festival Portsxinel·la. I el dissabte Creu Roja Joventut va organitzar un matí de jocs per als xiquets amb la temàtica dels primers auxilis.
El diumenge, dia de Pasqua, no podia faltar el tradicional concert de la Unió Musical de Vilafranca a la Placeta de Baix que va delectar als presents amb una selecció de pasdobles. La vesprada va ser de cinema. “Angry Bird” i “Handia” van ser les pel·lícules que es van poder veure al Videoclub. A més, es va programar una visita guiada per Guillem Monferrer.
Pròximes activitats
Les propostes encara no acaben. Divendres i dissabte hi ha dues noves cites del II Festival Portsxinel·la a la localitat. El dia 6 a la vesprada la II Mostra Escolar de Titelles del CRA Celumbres centrarà l’atenció a la Sala Carles Pons i l’endemà es podrà gaudir amb la companyia italiana “La Bottega Teatrale” al mateix lloc.
Cal destacar, a més, que durant aquestes dates es pot visitar l’exposició commemorativa del 40 aniversari del C.F. Villafranca a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament.