• El passat 24 de gener l’alumnat de batxillerat de l’IES José Vilaplana va assistir a la representació teatral de Historia de una escalera, d’Antonio Buero Vallejo (1916-2000), que va tindre lloc a València.
  • Aquesta activitat complementària va ser organitzada pel departament de Castellà.

La companyia teatral de l’editorial Micomicona va fer una acurada representació de l’obra amb un magnífic elenc d’actors professionals i de la qual cal destacar l’absoluta fidelitat al text original. Des de les seues butaques l’alumnat va ser testimoni mut de les diferents situacions protagonitzades per famílies de classe modesta espanyola en un període de temps de trenta anys aproximadament. Temes com l’amor frustrat, la venjança, les relacions familiars i les xafarderies van captivar des del primer moment la seua atenció ja que, representats sobre l’escenari, van adquirir una nova dimensió, totalment diferent a la que els  ofereix la lectura individual.

L’alumnat, que  prèviament  ja havia llegit i treballat aquesta obra que forma part del temari per a la Selectivitat, va gaudir de la posada en escena d’aquest drama que, en el seu moment, fou guardonat amb el premi Lope de Vega. Sens dubte, una experiència més que contribuirà a augmentar el seu bagatge cultural.