• Ara l’entitat Jaume I, reprèn les seves xerrades posant una mica d’humor a les nostres festes, sobretot tenint com a nexe principal la llibertat d’expressió.

Aquest nexe d’unió ha sabut, a través dels segles, unir la nostra cultura amb la festa i l’ humor.  Potser ens trobem en un moment de transformació, de profund canvi polític i social. Sabem que dir-ho pot semblar una obvietat, però cal ser conscients dels canvis de fons que s’estan veient.

La ciutadania reivindica la política per construir una societat mes justa i cohesionada, es un moviment que amb diferents intensitats i expressions s’està donant a tots els territoris de parla catalana, però de manera singular i diferenciada al Principat. Sense cap mena de dubte, els darrers mesos viscuts a Catalunya son la culminació d’un procés iniciat fa uns quants anys, han sigut d’una intensitat i d’una transcendència històriques. Les institucions del país i el conjunt de la societat civil han mostrat un altíssim grau de compromís cívic amb la democràcia i la llibertat que de ben segur marcarà un abans i un després en molts sentits. Drets fonamentals que alguns donaven per descomptats en la Unió Europea, s’han violat de manera impune, contundent i indiscriminada. Però tots aquets canvis basats en els nostres drets fonamentals, li podem dir llibertat, no serien rés si no es basessen  en l’ humor i el pacisisme.

Es per això , i no només per això, que hem cregut convenient parlar com sempre fem, de la Cultura del nostre poble, i qui millor que Joan Cuscó coneixedor fins a límits insospitats de la nostra Cultura i les nostres Tradicions que ens parlarà de la llibertat d’expressió  i de la nostra festa amb humor.

Juan Cuscó , ens parlarà sobre la nostra Cultura, la Festa i la llibertat d’expressió, amb humor, el proper divendres 19 d’octubre, a les 7 de la tarde al saló d’actes de  la biblioteca municipal de Vinaròs.

 

 

          Associació Cultural Jaume I 

 

 

JCusco_thum.jpg