• El president de la Diputació reitera el compromís de la corporació per a aconseguir que Castelló compte amb una unitat de transplantaments renals

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, s’ha sumat hui a la celebració del 40 aniversari d’Alcer Castàlia amb una felicitació a l’entitat per la seua llarga trajectòria al servei de les persones afectades per malalties renals i les seues famílies. Ho ha manifestat en l’acte de commemoració de l’efemèride, celebrada hui a Castelló amb la presència de 200 persones vinculades a l’associació i a la societat civil de Castelló.

“Cada dia som més els que aplaudim la vostra labor i dedicació perquè totes les persones amb dolències renals de la nostra província, més d’un millar, i les seues famílies gaudisquen de la major qualitat de vida possible”.

El president ha fet seu des d’un primer moment la reivindicació del col·lectiu de que Castelló dispose d’una unitat de trasplantaments renals, com ha quedat plasmat amb l’aprovació d’una declaració institucional per iniciativa de l’equip de govern per a instar la Generalitat a la seua creació. “Continuem pressionant perquè siga una realitat el més prompte possible”.

La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, també ha estat present en la jornada de la celebració. En la seua intervenció ha volgut retre un homenatge a totes les persones donants per portar a terme “un acte de vida per a donar vida”. “Amb aquest gest fan possible la vida d’altres persones”.

Tant Martí com Puerta han recalcat el compromís de la Diputació amb el col·lectiu, a qui han tornat a estendre la mà “per a portar a terme projectes que donen visibilitat a les malalties renals i sensibilitzen la població de donar òrgans.

BONA SINTONIA ENTRE AMBDUES ENTITATS

La Diputació de Castelló i Alcer Castàlia col·laboren en la implantació integral d’atenció a persones amb malalties renals de la província. Aquesta relació es fixa a través d’un conveni pel qual la corporació provincial es fa càrrec de les despeses derivades de la contractació laboral de la gerència, que es fa càrrec d’un equip de 10 professionals.