• El president i la vicepresidenta Patricia Puerta posen en valor els nous sistemes de donació “perquè aposten per la sostenibilitat i la dignitat dels beneficiaris”

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la vicepresidenta i responsable de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, han visitat la nau del Banc d’Aliments de Castelló per a conèixer detalladament el programa destinat a l’ajuda alimentària per a les persones més desfavorides en 2021. En la trobada els ha acompanyats el president del Banc d’Aliments de Castelló, Santiago Miralles.

José Martí s’ha mostrat orgullós per ‘’la solidaritat materialitzada en associacions com la que estem visitant’’ i ha agraït a voluntaris i voluntàries el seu esforç, als qui considera ‘’gent callada i anònima que treballa cada dia per a fer possible que les famílies castellonenques més afectades puguen gaudir dels aliments necessaris’’.

Sobre aquest tema, ha afirmat que des de la Diputació es contribueix a millorar la solidaritat i erradicar l’exclusió social a la província. El president ha explicat que les noves maneres de materialitzar la solidaritat s’aconsegueixen mitjançant la digitalització de les targetes. ‘’Des de la Unió Europea cada dia més es recolzen les donacions via targetes, que és una forma més actual de fer palpable la solidaritat’’.

En aquest sentit, ha recordat que la Diputació de Castelló, amb motiu del Dia de la Província, va entregar el passat 16 de maig la distinció conjunta del Mèrit a la Solidaritat 2021 al Banc d’Aliments i al projecte empresarial ‘FoodRadio4All’ per la implantació a la província d’un pioner sistema virtual de donació d’aliments, “més sostenible i més digne per a les persones que necessiten ajuda. Un projecte que ja s’està exportant fora de la província de Castelló”.

Organització sense ànim de lucre

Per part seua, el president del Banc d’Aliments de Castelló ha agraït la presència de Martí i Puerta, així com la labor de la institució provincial i ‘’el gran esforç que la Diputació i el Banc d’Aliments de Castelló realitzen per a cobrir les necessitats dels habitants de la província’’.

El Banc d’Aliments de Castelló és una organització sense ànim de lucre, amb forma jurídica d’associació, reconeguda oficialment i que funciona en tota la província gràcies al treball de nombrosos voluntaris. Ha sigut declarada entitat d’utilitat pública al maig de 2015. Forma part de la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) al costat de 57 Bancs d’Aliments a Espanya, i mitjançant ella a la Federació Europea de Bancs d’Aliments (FEBA), integrada hui dia per 257 bancs d’aliments que operen en 22 països europeus.