• Se celebrarà a partir de les 19.00 hores i serà la quarta de les sis reunions comarcals programades, a la qual el president acudeix amb la intenció de “ser a prop i escoltar els alcaldes”
  • En les tres cites anteriors els edils han plantejat, entre altres assumptes, la necessitat d’adoptar mesures enfront de la despoblació, afavorir la transició ecològica i la millora de carreteres i camins

El president de la Diputació, José Martí, es desplaçarà demà fins a Sant Joan de Moró amb motiu de la celebració de la quarta de les sis reunions programades amb alcaldesses i alcaldes, prèvies a l’elaboració dels pressupostos de la institució de 2022, que en aquesta ocasió correspon a la comarca de la Plana Alta. Serà a partir de les 19.00 hores en el centre polifuncional de la localitat i estan convocats els primers edils d’Almassora, Benicàssim, Benlloc, Borriol, Cabanes, Castelló de la Plana, Les Coves de Vinromà, Oropesa, La Pobla Tornesa, Sant Joan de Moró, La Serratella, La Serra d’en Galcerán, La Torre d’en Doménech, Torreblanca, Vall d’Alba, Vilafamés i Vilanova d’Alcolea.

Martí acudeix amb “voluntat d’escoltar, perquè en aquestes reunions el protagonisme és per a les alcaldesses i els alcaldes”. El format dissenyat pel president Martí, contempla la intervenció dels representants de l’equip de govern, per a aclarir els dubtes que puguen plantejar les regidores i els regidors, i també dels representants dels dos partits de l’oposició: Partit Popular i Ciutadans.

En les tres reunions amb alcaldesses i alcaldes celebrades fins hui, les peticions trasllades des dels ajuntaments són de diversa índole, encara que les més repetides tenen a veure amb el repte demogràfic, la transició ecològica i la necessitat de mantindre en bon estat carreteres, pistes i camins. En aquest sentit, el president Martí ha recordat que “són peticions que ja s’havien plantejat en les trobades que celebrem en la tardor de 2019 i de 2020, i dels quals prenem bona nota”, assenyalant sobre aquest tema que “des de l’àrea de Carreteres destinem prop de cinc milions d’euros a millorar la seguretat viària en la xarxa provincial i al voltant d’un milió d’euros des del Parc Mòbil al condicionament de pistes i camins”. També s’ha referit a les actuacions del Consorci Provincial de Bombers en casos de temporal, “com va succeir amb Filomena el mes de gener passat, quan els nostres bombers van realitzar 172 actuacions, la major part d’elles per a garantir l’accés a granges i nuclis de població”.

Les alcaldesses i alcaldes també ha sol·licitat accions de mediació de la Diputació “per a fer força i aconseguir una major receptivitat” davant instàncies com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Costas o la Generalitat Valenciana”.