• El president de la Diputació i l’alcalde de Morella estudien la possible creació de botigues multiservei en les pedanies de Ortells i Xiva

El president de la Diputació, José Martí, ha rebut en el seu despatx a l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, qui plantejat la possibilitat d’accedir a ajudes per a fer front a les importants destrosses que es van produir fa algunes setmanes en el Espai Firal de la localitat quan de manera imprevista es van registrar ratxes de vent puntuals de gran velocitat. Es tracta d’un recinte que alberga tot tipus d’activitats, l’aforament del qual és de 700 persones.

Ha sigut un dels els principals assumptes abordats en aquesta trobada en el qual també s’ha tractat de la necessitat d’iniciar les converses amb la Generalitat Valenciana per a la signatura d’un conveni entre les tres administracions que permeta condicionar i dotar de contingut a l’edifici Colomer Zurita, la propietat del qual ha sigut transferida per la Diputació a l’Ajuntament. És un emblemàtic edifici de grans dimensions situat al costat de la Basílica Arxiprestal que en el passat va acollir les escoles dels Pares Escolapis i posteriorment va ser el centre adscrit a l’Institut de Vinaròs. L’objectiu és que la col·laboració de l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat Valenciana permeta configurar l’estructura d’un immoble en el qual en 2021 el consistori escometrà una primera actuació amb fons propis per a situar en ell l’Escola de Música.

En un altre ordre de coses, Ripollés ha mostrat la seua intenció de sol·licitar subvencions per a la creació de botigues multiservei en les pedanies de Ortells i Xiva i contemplar mesures d’ajuda per al sector ramader i les carnisseries de la comarca dels Ports.