• L’objectiu és fomentar la participació activa del jovent dintre de la societat i donar-los veu, a més de promocionar el seu apoderament

La Regidoria de Joventut ha presentat el nou programa de ràdio “Somiatruites”, que fomenta la participació i l’apoderament del jovent. Es tracta d’una proposta que vol atendre les múltiples peticions que ha realitzat aquest important col·lectiu per donar-los veu dintre d’un espai radiofònic lliure, on puguen expressar amb total llibertat les seues inquietuds, interessos o reivindicacions, a més també de ser un pont per al diàleg.

La regidora de Joventut, Berta Domènech, ha destacat que “el programa està adreçat per als joves des dels 14 fins als 30 anys i neix amb la intenció d’incentivar la participació juvenil i apoderar aquest mateix col·lectiu. És a dir, pretén assolir una de les línies que impulsa l’IVAJ, reconéixer els drets subjectius del jovent com a grup demogràfic amb necessitats pròpies i, a partir d’aquestes, que puga garantir, definir i construir el seu projecte vital tant individual com col·lectiu com a membres de la comunitat”.

D’altra banda, assenyalava que “Somiatruites” també suposa una bona oportunitat per apropar la ràdio, un mitjà de comunicació poc escoltat entre els joves. Segons afegia també servirà perquè puguen aprendre com es produeix un programa radiofònic i com es realitza un podcast, tot dintre d’un entorn d’oci educatiu i alternatiu.

Pel que fa a l’emissió, Domenèch anunciava que es farà un podcast tots els dimarts, que es podrà descarregar a través de les xarxes socials del Casal Jove, el primer serà demà 19 d’octubre. Per acabar, la regidora assenyalava que el jovent interessat en participar en el nou programa “Somiatruites” es pot posar en contacte amb el Casal Jove a través de les xarxes socials.