• Els aniversaris són dies especials, però encara ho són molt més especials, quan es tracta d’una dona benicarlanda, arrelada i coneguda per pràcticament tota la ciutat, sent la més gran del municipi i que compleix avui dilluns 13 de maig, 108 anys d’edat.

Els rècords fan que un any més, la ciutat de Benicarló tingui el privilegi de poder felicitar a Maria Lluch Febrer, en un dilluns 13 de Maig, en el qual compleix 108 anys, envoltada dels seus familiars, amics, veïns i autoritats de la ciutat , igual que també va rebre la visita i felicitació l’any passat.

Maria va néixer a Benicarló un 13 de maig de 1911, filla d’Agustín i Rosa.
Ella és la germana menor de sis germans, en què els seus pares van ser una família d’agricultors sempre dedicada íntegrament al camp benicarlando.

L’any 1936 va contraure matrimoni amb Agustín Martí Castell (E.P.D.) i fruit d’aquest matrimoni van néixer els seus quatre fills: Juanito, Agustín (E.P.D.), Maria i Paco.

En l’actualitat està envoltada de sis néts i nou besnéts. Família molt coneguda a Benicarló, “la tia Maria Cabosa, la qual viu al passeig”, així és com se la coneix i anomena.

Aquest és un bonic relat d’una dona mes que centenària benicarlanda, a la qual tinc l’oportunitat de conèixer pràcticament des que jo vaig néixer i tinc el privilegi de conèixer a tota la família i descendència, des d’una perspectiva de gran amistat que mi pare va emanar des seva infantesa amb tots els fills de Maria i que actualment ho segueixen sent amb les seves respectives quatre famílies.

L’alcaldessa de la ciutat, Xaro Miralles i representants de la Corporació Municipal, Jose Antonio Mañá, Nieves Eugenio i Benjamí Martí, que també han volgut felicitar-la i compartir aquesta tarda d’aniversari, juntament tots els allí presents a casa del Passeig Febrer Soriano de la ciutat.

També va estar mossen Carles, rector de l’església de Sant Bartomeu, parròquia a la qual pertany Maria, ja que ella i la seva família sempre han estat molt devots del Santíssim Crist de la Mar

Un brindis pel més d’un segle de vida i que la il·lusió i les ganes de viure que Maria té, la segueixi conservant amb la mateixa salut, benestar i vitalitat que fins ara té i perquè l’any que ve, igual que vam fer el passat la puguem tornar a felicitar i veure-la tan il·lusionada i feliç com en el dia d’avui.