• La mostra compta amb 12 panells on s’explica els motius del conflicte que es va produir a Barcelona i les seues conseqüències 100 anys després dels fets.

Fins a l’11 de juny es podrà visitar a la Biblioteca Municipal de Vinaròs la mostra dedicada a la vaga de La Canadenca en motiu del seu centenari. Els fets es van produir a Barcelona com a conseqüència de l’acomiadament d’alguns treballadors per part de l’empresa Riegos y Fuerza del Ebro, aquesta situació va desencadenar en una sèrie de vagues, que va suposar un fort conflicte a la ciutat on fins i tot es va declarar l’estat de guerra.

El regidor de Cultura en funcions, Marc Albella, ha destacat durant la inauguració de la mostra que “la vaga de La Canadenca va aconseguir, entre altres, l’establiment de la jornada laboral de 8 hores, gràcies als milers d’obrers que es van mobilitzar per a reivindicar unes millors condicions laborals”. Albella ha animant a la ciutadania, i en especials als joves, a apropar-se fins a la Biblioteca Municipal per conéixer millor la història i sobretot veure que les condicions laborals actuals són el resultat d’anys de mobilitzacions i propostes.

Cal destacar que l’exposició està organitzada per la Confederació Nacional del Treball, el seu representant Paco Molpeceres, insistia que sobretot vol ser un repàs a la història i mostrar la lluita de la classe obrera per a la millora de les condicions laborals. En aquest sentit, remarcava que va ser una mobilització ben organitzada i amb la unitat de tots els treballadors, que de forma unànime van reivindicar un treball més digne. Així mateix afegia que gràcies al sindicalisme i la lluita obrera, com la que es va produir durant la vaga La Canadenca, s’han pogut aconseguir importants drets laborals que avui en dia estan vigents.

cof