• Després d’unes setmanes amb pluges i temperatures més típiques de principi de primavera, la calor arriba i sembla ser que es va a quedar per unes setmanes, molta precaució amb la radiació ultraviolada

 

Segons l’agència estatal de meteorologia la calor arriba per quedar-se, si fa uns dies estàvem parlant de temperatures més típiques del principi de primavera, a partir d’avui dijous l’escalfor ja es nota i sembla quedar-se, i és que avui les temperatures han pujat respecte ahir .

Durant tot el cap de setmana les temperatures van a oscil·lar amb una mínima de 18 graus i la màxima que pot superar els 30 graus en alguns punts de la costa.

Des Diari del Maestrat aconsellem protegir-se del sol, ja que l’índex de Radiació Ultraviolada, que es mesura amb cels clars, l’Aemet ha constatat que està en valors alts: pujarà de 8 a 9.

Aquest índex és una mesura de la intensitat de la radiació ultraviolada que arriba a la superfície de la Terra i serveix per orientar-nos a l’hora d’evitar sobreexposicions al sol i possibles lesions a la pell.

L’índex té un valor mínim teòric de 0 i no té un valor màxim. S’estima que és baix entre 0 i 2; moderat, entre 3 i 5; el taronja amb un risc alt, entre 6 i 7; molt alt, entre 8 i 10; i extrem, superior a 11.

Segons les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), quan l’índex se situa entre 8 i 11 o més, es necessita una protecció solar extra, i s’ha d’evitar sortir durant les hores centrals del dia.

Són imprescindibles les cremes de protecció solar, barrets o gorres i, si la pell és molt sensible, fins i tot peces amb màniga llarga.

L’aigua del mar es troba a una temperatura de 20 graus

Diari del Maestrat