• El Centre de Cultura acollirà la VIII Olleta calijona, dilluns 29 d’abril, i ja es preveu l’assistència de vora 300 persones

 

La Colla de Dansaires de Càlig, en col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat, ha organitzat per aquest cap de setmana tot un seguit d’activitats en honor a Sant Vicent, que es celebra dilluns 29 d’abril. El primer acte tindrà lloc dissabte dia 27, a les 20:00 hores, amb l’anunci de la festa pels carrers de la població.

Ja diumenge 28 d’abril, es durà a terme a les 11:00 hores una cercavila que finalitzarà amb la missa en honor a Sant Vicent que es celebrarà a les 11:30 hores. I ja a la vesprada, es festejarà al sant amb un dels actes més destacats de la programació, el Cant de la Lloa i el Ball de la Dansa, a partir de les 18:30 hores a la plaça Nova.

Els integrants de la Colla de Dansaires ballaran la Dansa de Càlig, al ritme de la dolçaina i el tabal i la música de la rondalla, mentre que el lloero, després de demanar permís a l’autoritat -en aquest cas a l’alcaldessa, Ernestina Borràs- recitarà els versos elogiant la figura de Sant Vicent. La festa finalitzarà aquesta nit amb un correfoc, a les 22:30 hores.

 

VIII edició de l’Olleta Calijona

I dilluns 29 d’abril, dia de Sant Vicent, entorn a 300 persones podran degustar la tradicional Olleta Calijona, cita que enguany arriba a la seua vuitena edició. Per només dos euros, gaudiran d’aquest típic plat calijó, una de les elaboracions més tradicionals i populars de la gastronomia local, i podran endur-se a casa una cassoleta de fang de recordatori de la jornada. El dinar servirà com a cloenda de la festivitat de Sant Vicent i es celebrarà al Centre de Cultura de la localitat.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here