• La Fira del llibre o diada de Sant Jordi, per diferents causes, no es pot celebrar, el día 23 que es quan toca. Enguany el celebrarem a Vinaròs el dissabte dia 21 d’abril.

La fira del llibre es potser una de les fites culturals més importants de l’any, potser la més important, en un país com el nostre tan mancat d’esdeveniments culturals, i al mateix temps es una diada en la que es compaginen l’amor a la lectura i a la natura. Sense lectura no es pot tenir sentit critic i aquesta falta de critica, ens condueix molt a sovint a actituds i comportaments que afavoreixen les conductes maximalistes i justifiquen l’especulació la intolerància i l’amiguisme. I sense amor a la natura no es pot estimar el teu país.

Alguna gent de l’Associació, present a la “ Fira del Llibre” des de fa vora de 40 anys, volem estimular la lectura, en la nostra llengua, cal tenir present que tots els llibres nostres son en català i per descomptat ens han de fer sentir més poble i més democràtics ,(es una veritable llàstima que entre els molts escriptors i assagistes presents n’hi hagen tan pocs en la nostra llengua), aquesta estima per lo nostre , i per la democràcia ens ha fet posar tots els llibres a 2 Euros, preu sovint inferior al seu preu de cost.

Per altra part, hem programat per al 27 a les 7 de la tarde, una xerrada-presentació d’un llibre dedicat a la memòria i als fets d’aquest insigne filòleg, lingüista, fonòleg, assagista, professor i escriptor de narrativa i de teatre que fou el polifacètic, aventurer i el lluitador pels drets nacionals Xavier Romeu.

Tot això,cal recordar serà el proper divendres 27 a les 7 de la tarde al saló d’actes de la biblioteca municipal de Vinaròs. L’acte serà presentat per Nuria Gil i al qual assistiran els dos autors del llibre Maria Conca i Josep Guia.

ASSOCIACIÓ CULTURAL JAUME I