La Diputació aborda l’important paper col·laboratiu entre les administracions públiques i les entitats del tercer sector per a frenar els delictes d’odi i la aporofòbia a la província

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • La vicepresidenta Patricia Puerta ha inaugurat la jornada ‘L’administració pública davant la discriminació i el discurs d’odi. Reptes des dels municipis de la província de Castelló’, que ha comptat amb l’activitat interactiva ‘El café del món’, en la qual han participat professionals de serveis socials

La Diputació de Castelló ha acollit en el saló de recepcions per primera vegada en la seua història la jornada interactiva ‘L’administració pública davant la discriminació i el discurs d’odi. Reptes des dels municipis de la província de Castelló’, que ha inaugurat la vicepresidenta de l’entitat provincial i titular de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, en companyia de la directora de la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa en la Comunitat Valenciana (EAPN CV), Nuria Tendeiro; el director territorial de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de Castelló, Luis Gómez; professionals de Serveis Socials de diversos ajuntaments i mancomunitats, així com també d’entitats del tercer sector adherides a la EAPN CV.

Al començament de l’acte, la vicepresidenta ha introduït la jornada definint-la com ‘’una conjuntura per a abordar el paper de les administracions públiques davant la discriminació, els discursos d’odi i davant la aporofobia (discriminació i odi cap a les persones pobres)’’. Sobre aquest tema, Puerta ha afirmat que és vital que ‘’les administracions públiques sàpien identificar les necessitats, dificultats i reptes als quals s’han d’enfrontar en el dia a dia per a abordar aquestes situacions i conéixer la realitat de la discriminació en l’àmbit local’’.

Per això, la titular de Benestar Social ha defensat la necessitat de ‘’treballar en xarxa, establint línies de treball de col·laboració i coordinació entre l’administració pública i les entitats del tercer sector’’. ‘’Perquè només així’’, ha prosseguit, ‘’podrem conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania per a posar fi a la discriminació i la aporofobia’’, ha finalitzat.

Per part seua, la directora de la EAPN CV ha exposat els diversos treballs i mapes de recursos elaborats per les associacions i organitzacions que formen part d’aquesta entitat sense ànim de lucre, i ha considerat la discriminació i l’odi ‘’temes molt sensibles i importants per a les agendes públiques i polítiques’’.

Jornada dinàmica: El café del món

Posteriorment, els professionals de serveis socials de diversos ajuntaments i mancomunitats, així com portaveus d’associacions socials del tercer sector adherides a la EAPN CV, han participat en l’activitat titulada ‘el café del món’, on s’han agrupat entorn de tres taules per a abordar reptes enfront de la discriminació i a l’odi, donant lloc a la reflexió i al debat, arribant a una conclusió coordinada entre totes les persones partícips.

20220627_130646
20220627_130700

Explora más

Vinaròs,ES
3:29 am, September 24, 2022
temperature icon 23°C
L: 22° H: 23°
Feels like 23.3 °C nubes
Humidity 79 %
Pressure1012 mb
Wind 12 Km/h