• Patricia Puerta destaca que les millores en el centre regentat per APNAC suposen “un important salt qualitatiu” en el servei a les persones usuàries

 L’àrea de Benestar Social de la Diputació de Castelló ha invertit la suma de 45.000 euros en l’adequació de les instal·lacions de la residència i centre de dia de l’Associació de Pares de Persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (APNAC). Gràcies a aquesta aportació, articulada a través d’un conveni de col·laboració, les instal·lacions llueixen del tot renovades i, el que és més important, ja són completament accessibles per a tothom i segures davant incendis.

La vicepresidenta i diputada de l’àrea, Patricia Puerta, s’ha desplaçat aquesta setmana fins al complex, situat a l’avinguda Gran Via Tàrrega Monteblanco de Castelló, per a supervisar el resultat final de l’actuació junt a la direcció del centre. Principalment, aquesta intervenció ha suposat l’adaptació del centre a la normativa d’accessibilitat, el que ha possibilitat que l’entrada principal i totes les dependències d’ús sanitari siguen totalment accessibles per a tothom. Per a fer-ho realitat, s’han eliminat les barreres arquitectòniques existents i s’han construït noves rampes d’accés seguint les normatives per a aquests tipus d’obres.

Les obres també han permés l’adequació de tot el recinte a les noves exigències marcades per llei per a la prevenció d’incendis. Així, s’ha instal·lat un nou sistema de direcció de fums, s’han establert itineraris d’evacuació per totes les estàncies i s’ha tractat la coberta perquè en cas de foc no s’espandisca per l’edifici.

Dins del projecte de renovació de les instal·lacions també s’ha incorporat el recanvi de tota l’estructura elèctrica del centre i l’adquisició de nous aparells de climatització per a garantir la refrigeració i la calefacció en les aules-taller i el menjador.

“Aquestes millores”, en opinió de Puerta, “eren molt necessàries perquè parlem d’un edifici amb molts anys al darrere que necessitava d’una important inversió per a posar-lo al dia”. Vist el resultat, la vicepresidenta s’ha mostrat “molt satisfeta” amb la inversió perquè “així hem contribuït a aquesta associació tan important de Castelló done un important salt qualitatiu en la millora del servei i de l’atenció que es presta a les nostres xiquetes i xiquets”.

Puerta, per últim, ha felicitat l’associació per haver assolit el seu objectiu d’actualitzar al complet la seua residència i centre de dia i ha animat a la direcció a posar-se nous reptes que superar. “La Diputació estarà encantada de conéixer-los”.