• Patricia Puerta destaca que abans d’acabar l’any la província comptarà amb 10 punts més de recolzament a l’envelliment actiu, amb una inversió propera a 150.000 euros

Sant Rafael del Riu ampliarà el seu catàleg de serveis a la gent major amb un nou centre de promoció de l’autonomia personal. Serà gràcies a una subvenció de la Diputació de Castelló, amb la qual es contractarà un professional social i s’acabarà de condicionar el local que, a partir del mes que ve, acollirà i donarà cobertura a 12 persones majors del municipi. La inversió total de la institució provincial ascendeix a 5.321 euros.

La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha visitat hui les instal·lacions del costat de l’alcalde de la localitat, Domingo Giner, qui ha trasmés les gràcies a la pròpia Puerta per portar fins a Sant Rafael “aquest servei tan necessari i tan demandat per a la població”.

El nou servei s’oferirà de dilluns a divendres de 10 a 12 hores i, tal i com ha informat la vicepresidenta, comptarà amb una educadora social que s’encarregarà de desenvolupar el programa d’activitats del centre. Aquest inclou, entre d’altres, exercicis d’estimulació cognitiva, activitats de sociabilització, exercicis de manteniments i promoció d’hàbits de vida sana.

“Hui tenim la satisfacció de poder vore com el gir social que vam implementar ara fa poc més d’un any a la Diputació comença a vore’s reflectit en els nostres pobles, que cada dia sumen més raons, o el que és el mateix, serveis, per a que la gent decidisca quedar-se a l’interior”.

Patricia Puerta ha recordat que, amb el servei de promoció de l’autonomia personal de Sant Rafael, són 10 els nous centres que s’obriran abans que acabe l’any a la província de Castelló. Els municipis que sumen enguany aquestes ‘unitats de respir’ són, a banda de Sant Rafael, Villanueva de Viver, Geldo, Algimia de Almonacid, Torás, la Serratella, Herbers, la Torre d’en Besora, la Todolella i Cortes de Arenoso. Amb aquesta ampliació, la xarxa de serveis de promoció de l’autonomia personal arribarà als 89 punts repartits al llarg de la província i que suposen un esforç econòmic de la Diputació de prop de 700.000 euros.

LA VICEPRESIDENTA, PEL NORD PROVINCIAL

La vicepresidenta Puerta ha completat la visita per terres del nord als municipis de Sant Jordi i Rossell, on també s’ha apropat a conéixer els locals que acullen els serveis de promoció de l’autonomia personal. D’ells ha destacat “la seua excel·lència, provada per un personal del tot professional i per unes instal·lacions que compten amb equipaments punters per a que la gent majors puga treballar les seues capacitats físiques i cognitives en un entorn d’envelliment sa i actiu”.

En els tres casos, també ha visitat les associacions de gent major i pensionistes, a qui els ha agraït l’amabilitat “per la seua càlida recepció”.