• La vicepresidenta Patricia Puerta afirma que mitjançant aquestes ajudes les persones majors poden recuperar la il·lusió per estudiar
  • Un total de 19 persones matriculades o en procés de matriculació en la UNED es beneficiaran de la beca, mentre que 42 ho faran en l’UJI

La Diputació de Castelló ha anunciat la concessió d’un total de 61 beques, amb un import total de 8.400 euros, per als programes universitaris destinats a persones majors de 55 anys impartits a la Universitat Jaume I (UJI) i la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED).

La vicepresidenta i titular de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, ha valorat positivament la concessió d’aquestes ajudes, ja que, en les seues pròpies paraules, ‘’aquesta iniciativa permet que les persones majors de tot el nostre territori puguen aprendre amb il·lusió i complir un somni’’. Sobre aquest assumpte, ha afirmat que per a la institució provincial ‘’és una obligació fomentar un envelliment actiu i enriquidor per a les persones majors de la província ’’.

Gràcies a aquestes ajudes, un total de 19 persones obtindran un import unitari de 140 euros per als seus estudis en la UNED. Això suposa un total de 2.660€. Puerta ha detallat que aquestes ajudes no sols són per a estudiants de nou accés, sinó també per a aquells que actualment ja estan formant-se.

Per part seua, 42 persones matriculades o en procés de matriculació en l’UJI disposaran d’aquesta ajuda econòmica. Un total de 22 sol·licituds són de l’alumnat de 1r, 2n i 3r de grau, la qual cosa suposa un total de 2884€. Quant a les sol·licituds de postgrau, es troben 14 persones, amb un import total de 2370€.

La vicepresidenta ha agraït la labor de totes dues universitats i ha confirmat que les tres parts continuaran treballant per a aplanar el camí a aquelles persones majors que vulguen formar-se sense importar l’edat.