• El Govern Provincial ha començat els treballs de consolidació i neteja d’aquest element ornamental creat l’any 1923
La Diputació de Castelló ha començat els treballs de conservació i restauració de la Font de San Miguel de Canet lo Roig en el marc de les actuacions projectades per a materialitzar el seu impuls i compromís per la conservació del patrimoni cultural dels municipis com a element dinamitzador d’aquests.
 
Les labors de restauració i conservació permetran consolidar les figures dels lleons i de tots els elements ornamentals de la font.
 
El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, es va desplaçar a la localitat per a comprovar la marxa dels treballs que, amb un termini d’execució de sis setmanes, “permetran retornar l’esplendor d’aquesta peça tan emblemàtica per a Canet, situada en el cor de la seua plaça nova; des del Govern Provincial estem convençuts del potencial del patrimoni dels nostres pobles, no solament pel seu valor cultural i històric, motiu d’orgull per a tots els castellonencs, sinó també com a reclam turístic i element dinamitzador de l’activitat dels nostres pobles”, va assenyalar.
 
Durant aquestes setmanes de treballs es procedirà a més a la neteja i tractament biocida per a l’eliminació de molses i líquens de la font, i al farciment i segellat de clivelles i fissures que presenta.
 
La tasca més complicada i farragosa serà la que se centra en les figures dels lleons, en les quals es recuperaran i reconstruiran les parts que falten i les que presenten un estat més deteriorat pel pas del temps, alhora que es realitzarà una actuació integral per a estabilitzar els elements metàl·lics. Tot això suposarà una inversió estimada per part de la Diputació de 12.000 euros.