• El president de la Diputació, José Martí, destaca que es busca millorar el posicionament dels productes agrupats sota el paraigua comercial de Castelló Ruta de Sabor

La Diputació de Castelló destinarà 80.000 euros per a subvencionar diferents activitats de la Unió de Llauradors i Ramaders, entre les quals s’inclou la potenciació de la marca Castelló Ruta de Sabor. L’objectiu és incidir en la formació en sistemes sostenibles de producció agrícola i ramadera per a millorar els productes que s’agrupen sota aquesta denominació comercial impulsada per la institució provincial.

Així ho ha anunciat el president de la Diputació, José Martí, qui ha explicat que «signarem un conveni de col·laboració amb la Unió perquè existeix una forta demanda i un potencial nínxol de mercat vinculat als productes locals que cal saber aprofitar i canalitzar, perquè, a més, està d’acord amb els models sostenibles de producció que defensa la Política Comuna Europea (PAC), en el seu afany de potenciar el respecte al medi ambient i combatre el canvi climàtic».

En aquest sentit, el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha destacat la importància d’aquesta subvenció «amb la qual es realitzaran accions formatives dirigides agricultors i ramaders de la província perquè milloren i adapten els seus sistemes productius a l’exigències que marca la PAC, aconseguint també incrementar la rendibilitat econòmica de les explotacions».

El diputat ha explicat que el conveni de col·laboració entre la Diputació de Castelló i la Unió de Llauradors i Ramaders també contempla la participació en fires comercials i innovadores dels professionals del sector agrícola, ramader i forestal. «El sector ha de ser capaç d’incrementar la seua capacitat productiva i d’incorporar el valor afegit de la qualitat, aconseguit d’una forma sostenible i respectuosa amb el medi ambient».

També hi haurà participació en fires que es realitzen a la província de Castelló en les quals es realitzen promocions i degustacions de productes de la província.

El president de la Diputació, José Martí, ha manifestat que «aquesta subvenció a la Unió és plenament conseqüent amb la política que portem impulsant una mica més d’un any des de la nova Diputació, que pretén posar en valor el molt i bo que produïm a la província de Castelló, sabent que a més té un indubtable valor turístic i econòmic». Ha finalitzat dient que «les administracions hem d’implicar-nos en aquelles iniciatives que ajuden a generar activitat als pobles d’interior, alguna cosa que resulta fonamental a l’hora d’afrontar el repte demogràfic».

Foto portada: Recent visita al CITA de Segorbe en la qual Martí va coincidir amb el secretari general de la Unió, Carles Peris.