La Diputació sol·licita als sindicats que traslladen les seues propostes econòmiques i tècniques per a avançar en la carrera professional

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
  • El diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, recorda als representants sindicals que se’ls va explicar el divendres una solució que permetria reconéixer la labor dels treballadors i les treballadores “respectant la legalitat”

El diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, ha sol·licitat als sindicats amb representació en la Diputació de Castelló que traslladen les seues propostes econòmiques i tècniques per a poder continuar fent els passos necessaris en la implantació de la carrera professional “respectant per descomptat la legalitat”.

L’equip de govern, en una reunió celebrada el passat 16 de setembre, amb els representants sindicals, va traslladar una proposta de reglament i una proposta econòmica “que permeten posar en marxa un sistema de carrera professional que reconeix i retribueix l’acompliment dels treballadors i treballadores d’aquesta administració, complint amb els límits legals en matèria pressupostària”.

Atés que, en data de hui dimarts 20 de setembre, les diferents seccions sindicals “no han proporcionat cap proposta econòmica, malgrat ser de vital importància per a la implantació de la carrera professional”, Santiago Agustí els ha sol·licitat que, “com més prompte millor, ens facen arribar aquestes propostes”.

Així mateix, i tal com es va traslladar divendres passat, també se’ls demana que realitzen les propostes tècniques al reglament de Carrera Horitzontal i l’Avaluació de l’Acompliment de la Diputació de Castelló, amb la finalitat de poder avançar, donada la necessària tramitació administrativa de Taula de Negociació i aprovació posterior per l’òrgan competent.

El plantejament de l’equip de govern de la Diputació, com va exposar el divendres passat el diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, és aprovar un Reglament de Carrera Professional, amb una reestructuració dels diferents components retributius. Això permetrà posar en marxa la carrera per a poder anar dotant-la progressivament de més fons. Amb això, segons Agustí, «no s’incrementa la massa salarial per damunt del límit», per la qual cosa «estem davant l’única via legal i per tant, l’única manera de garantir el pagament de la Carrera Professional».

En la citada reunió, el president de la Diputació, José Martí, va deixar clar que «l’actual equip de govern ha estat des del primer moment treballant a donar una solució al tema, amb diàleg i transparència, respectant la llibertat d’expressió de tots, sense donar l’esquena a ningú». Això es va veure reflectit en el preacord subscrit el passat 4 d’abril amb els representants sindicals «i ara amb aquesta proposta de Reglament».

José Martí va insistir que «entenem com a justes aquestes reivindicacions, de la mateixa manera que tots i totes hem de ser conscients de les dificultats que hi ha i que només hi ha un camí: la legalitat».

Sobre aquest tema, el diputat de Recursos Humans ha tornat a ressaltar que no es poden seguir els mateixos «passos en fals» que va donar l’anterior equip de govern, que va acabar amb una sentència en 2019 que va anul·lar la carrera professional per excedir l’increment de la massa salarial. «Hem sigut transparents i lleials des del principi i estem aportant una fórmula per a aconseguir implantar la carrera professional, però sempre dins del marc de la llei perquè el contrari seria prevaricar», ha recalcat el diputat.

Explora más

Vinaros
1:33 pm, May 31, 2023
temperature icon 28°C
L: 26° H: 28°
Feels like 29.03 °C nubes
Humidity 58 %
Pressure1014 mb
Wind 14 Km/h