La Fundació Nexe, amb la col·laboració de la Fundació Caixa Benicarló i l’Associació Cultural Alambor, organitzen la presentació del llibre Una nova via per a l’empresa valenciana. Bases i propostes econòmiques per al futur el proper divendres 26 de maig a les 19h. La presentació tindrà lloc al saló d’actes de la Fundació Caixa Benicarló i comptarà amb la presència d’ Elies Seguí, coordinador i autor del llibre i Director Acadèmic de la Fundació Nexe, Marta Escudero, segona Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Benicarló i Adrian Palacio, empresari. D’altra banda, Natàlia Sanz moderarà el debat.

La cita pretén donar a conèixer el contingut de la publicació editada per la Fundació Nexe i l’Editorial Afers. El llibre compta amb un pròleg de Vicent Soler, conseller d’Hisenda i Model Econòmic i catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de València, i epíleg de Rafael Climent, conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació.

L’obra arriba just quaranta anys després de la publicació de La via valenciana d’Ernest Lluch, el llibre que va iniciar l’etapa de maduresa sobre els estudis de l’economia valenciana, tot exposant des de les bases d’aquesta així com nombrosos suggeriments reflexius al voltant del model econòmic valencià, que compta amb unes característiques diferenciadores dels de la resta de l’estat. La via valenciana també va ser publicada llavors per l’Editorial Afers.

Una nova via per a l’empresa valenciana. Bases i propostes econòmiques per al futur tracta sobre els reptes de les mitjanes i xicotetes empreses gràcies a la qual funciona l’economia valenciana. El llibre defensa la tesi que sense un model econòmic els valencians no aconseguirem eixir de l’actual crisi econòmica i social. Un nou model que ha de ser innovador, obert al món i socialment responsable. L’obra està integrada per set aportacions diverses i pluridisciplinars d’Isidre March, Fidel Leon, Elies Seguí, Vicent Cucarella, Àngel Soler, Rafael Beneyto i Josep Vicent Boira.