• El proper 20 de febrer es faran les segones Jornades dels Serveis Socials Municipals amb l’assistència del delegat del Govern Valencià, Javier Uceda, que presentarà la Nova Llei de Serveis Socials.

Vinaròs s’ha adherit un any més a la campanya “La Quarta Pota” creada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, amb l’objectiu de posar en valor i visibilitzar la important tasca que realitzen els serveis socials municipals. D’altra banda, la iniciativa també vol conscienciar als veïns que qualsevol persona pot necessitar ajuda independentment de la seva situació social.

Per tal que la ciutadania puga conèixer tota la feina que desenvolupa el departament, dimecres 20 de febrer es farà la II Jornada de Serveis Socials Municipals al Centre del Coneixement del Vinalab. Les activitats estaran obertes al tot el públic en general, que a més, es podran informar de tots els programes que hi ha en marxa per atendre les necessitats bàsiques dels veïns.

En aquesta edició es comptarà amb la presència del delegat del Govern Valencià, Javier Uceda, que presentarà la Nova Llei de Serveis Socials Valenciana impulsada per la Generalitat, amb la voluntat de garantir els drets per a tota la ciutadania.

L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha destacat que “tenim un sistema d’atenció social poc conegut per bona part de la ciutadania i fins i tot per part de les associacions i organismes del sector. Per això la jornada té com a objectiu difondre la feina que realitza departament”. D’altra banda, afegia que “el principal repte és avançar a cap a un sistema que done resposta al ventall més gran possible de les necessitats i forme part del model de serveis essencials per a la comunitat”.

Pel que fa la programació començarà a partir de les 9:30h amb la presentació de la jornada i els objectius principals de la campanya “La Quarta Pota”. Tot seguit l’Equip Municipal de Serveis Socials donarà a conèixer totes les activitats que ofereixen i els principals programes que hi ha en marxa. A les 10h Javier Uceda presentarà la Nova Llei de Serveis Socials Valenciana per després continuar amb l’exposició “Ciudad Feliz” creada pels usuaris del Club de la Vida. A les 11h es presentaran els plans i programes d’inclusió social a Vinaròs, així com les iniciatives de prevenció, per acabar la jornada amb la 10a Assemblea Anual del Centre de Rehabilitació i Inserció Social (CRIS).

Recordem que la Jornada de Serveis Socials Municipals per mostrar a la ciutadania la feina que es desenvolupa des del departament serà dimecres 20 de febrer al Vinalab a partir de les 9:30h, l’entrada serà lliure.