• El pròxim dissabte 22 de juny des de les 10.00h fins a les 14.00h se celebrarà una jornada de portes obertes dirigida a tots els públics a la llotja del Port de Vinaròs, per a donar a conèixer l’oferta del turisme pesquer a la ciutat.

Aquesta jornada, impulsada per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs, la Confraria de Pescadors i l’empresa de turisme pesquer Trip&Feel, naix de la iniciativa dels propis pescadors, que decideixen obrir les portes de la seua activitat al ciutadà per a mostrar el treball i l’esforç que hi ha darrere d’aquest ofici. L’objectiu principal és posar en valor l’activitat pesquera i recuperar la cultura i les tradicions marineres.

Al llarg del matí, a més de presentar aquestes experiències, es duran a terme diverses xarrades, activitats educatives dirigides per a tota la família i tallers de cultura i gastronomia marinera oferits pels propis pescadors de la Confraria.

El regidor de turisme en funcions, Domènec Fontanet, destaca que aquesta iniciativa de Pescaturisme a Vinaròs suposa un dels principals objectius contemplats al Pla Estratègic i de Màrqueting 2017-2021 dintre del marc Creació de Productes Turístics. A més, també forma part de l’estratègia CreaTurisme de la Generalitat Valenciana, que busca enriquir l’oferta turística en destinacions litorals i diversificar l’activitat del sector pesquer tradicional, impulsant experiències innovadores i sostenibles.

PROGRAMA

10:00h a 10:30h / Benvinguda d’assistents

10:30h a 11:00h / Xarrades i projecció d’imatges i vídeos. Membres de la Confraria de Pescadors. Membres de l’Ajuntament· Trip&Feel “Turisme Pesquer”.

11:00h a 13:00h / Tallers educatius i activitats marineres. 

  • Taller sobre biodiversitat marina i pesca sostenible, per a totes les edats. · Visita de turisme mariner al Port Pesquer i a la Llotja. 
  • Taller de nucs mariners.
  • Taller “Gyotaku” – Estampació d’espècies autòctones.
  • Demostració de “Ranxo Mariner” per part dels pescadors del Pòsit de Vinaròs.
  • Activitats gratuïtes per a tota la família

13:00h a 14:30h / Degustació de Ranxo Mariner.

  • Degusta les millors receptes marineres cuinades pels pescadors.
  • Preu: 2€ (consumició + plat degustació)

14:30h / Clausura de la jornada