La Muixeranga de Vinaròs va participar aquesta XVIIª edició de la Fira del Llibre d’aquest passat dissabte 21 d’Abril que va comptar amb actuacions de nombroses entitats de la Ciutat per a engalanar la màgia d’una fira on roses i llibres son els protagonistes i el passeig es converteix en la Rambla del Maestrat.

Sota la música de la dolçaina i el Tabal va començar l’actuació de la Muixeranga a l’Espai dedicat a Oscar Wild. Una vegada allí vam dibuixar sobre l’espai de la fira les diverses figures que per primera vegada en 4 anys de participació van tocar el cel amb fins a 5 figures de 4 altures amb menys de 2 mesos d’haver iniciat la temporada muixeranguera.

Una de les figures que vam realitzar tenia un regust especial ja que era el Primer “Pinet Doble” de 4 altures que vam aconseguir desmuntar amb únicament pinya pròpia de la colla, i a més en aquestes alçades de la temporada, tant prompte. L’any passat ja l’havíem fet diverses vegades però encara no l’havíem portat a plaça sols a pesar de la diversitat de figures de 4 que ja tenim al repertori i que també vam desplegar aquest passat dissabte. Aquestes son, el remat de la morera, el 5 en un peu, el banc i l’aixecat, tots de 4, així com una campana i una marieta culminada amb 3 xiquetes diferents.

Per a finalitzar l’acte, vam fer la sènia, figura que es composa pel pilar de 3 central amb pinets de 2 on fem pujar i participar a xiquets i grans de la figura fent-los girar al voltant del pilar central, demostrant una vegada més que la Muixeranga de Vinaròs està en plena forma i preparada per a les celebracions del 5é aniversari de la colla.

La Muixeranga de Vinaròs també va participar a un gran nivell aquest mateix dissabte a la vila de Les alqueries, a l’interior de Castelló, on vam actuar acompanyats de la colla de Dolçaina i tabal, “La Llavor d’Almenara”.