sdr
  • El tercer dia de la recreació històrica de l’arribada papal a Peníscola va tancar la programació amb la celebració de la nit més curta de l’any, la Nit de Sant Joan.

No obstant això, prèviament a l’encesa de la tradicional foguera van tenir lloc diversos actes temàtics al voltant de la figura del Papa Luna, com tallers infantils i espectacles d’animació en diferents punts de la localitat, així com l’obra teatral “Llegat Benet” al Parc d’Artilleria del Castell.

A les onze de la nit, va donar començament una de les cites més multitudinàries de l’estiu, la ja consolidada batukada nocturna que condueix amb la percussió, als vistants cap a la platja Sud. La cercavila va combinar ritmes, xanques, danses i trucs amb foc per arribar fins a la gran foguera.

A mitjanit, la Reina i Dames de les Festes 2018 van procedir a encendre el foc a la mateixa platja, acompanyades per l’alcalde, Andrés Martínez, i el regidor de festes, Ramon Simó. El final va arribar amb el castell de focs artificials a la platja.