• La concentració està convocada per al proper dilluns 25 de febrer a les 20.00 hores davant de l’Ajuntament. Alcaldes i regidors de la comarca han instat les autoritats espanyoles i europees a trobar una solució i a defensar els interessos dels llauradors valencians.

El malestar en el sector citrícola pels preus del mercat continua en augment i la Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha decidit convocar una nova concentració, aquesta vegada a Benicarló, en defensa de la citricultura. Així ho ha explicat el regidor d’Agricultura, Domingo Roca, en una roda de premsa en què ha comptat amb el suport dels alcaldes de Càlig (Ernestina Borràs), Traiguera (Javier Bort), Sant Jordi (Iván Sánchez) i el regidor d’Agricultura d’Alcalà de Xivert, José Ángel Traver, a més de la Cooperativa Agrícola Benihort.

Roca ha dit que «és hora de començar a dir el que pensem i de lluitar per dignificar el treball dels llauradors. Hem de dir prou a aquesta situació i hem d’exigir a qui siga, al govern central, a Europa, que es posicione al nostre costat i defense els nostres interessos». El regidor ha assenyalat que «els cítrics procedents de Sud-àfrica estan inundant els mercats europeus i no ens podem quedar quiets davant d’uns preus abusius i de la impassivitat de la Unió Europea davant de l’entrada de cítrics procedents de països tercers».

L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, en representació dels alcaldes de la comarca, ha subscrit les paraules del regidor de Benicarló i ha afegit que «això és un problema de tots. Ara són els cítrics però demà pot ser l’oli», ha dit. Borràs ha demanat als llauradors i especialment a tot el teixit social del Baix Maestrat que done suport al sector agrari en la concentració del proper dilluns.