Més de 3.300 GRÀCIES !!!

La població de Vinaròs dona suport a la reobertura del JJ Cinema.

Per darrere n’hi ha més d’un any i mig de reunions , converses (amb l´Ajuntament, els propietaris del local i dels mitjans tècnics, altres gestors de cines, …) assemblees ciutadanes, articles i comunicats de premsa … El fruit comença a ser visible !.

Ara per ara el treball de sensibilització ens ha donat l’alegria de superar les 3.300 signatures de persones que recolzen el Manifest elaborat per la Plataforma ciutadana per la reobertura del JJ Cinema. Gràcies a tothom!! . Gràcies a les persones signants i gràcies als comerços i entitats que heu col·laborat . L’objectiu que Vinaròs torne a tindre cine i siga en el cor del municipi ,és una tasca de i per totes i tots.

Les signatures aconseguides acompanyaran a la moció presentada al proper plé municipal del 31 d’agost i que té com a objectiu un pronunciament de l’Ajuntament (desitgem que per unanimitat) a favor de la reobertura del Cine JJ.

El Manifest al que la ciutadania ha donat suport, el volem compartir amb tots vosaltres:

Manifest ciutadà per la reobertura del JJ Cinema de Vinaròs

El JJ Cinema de Vinaròs va tancar al públic sobtadament el 24 de maig de l’any 2019 després de la mort del Sr. Santiago Sales García, empresari local i Gerent fins a aquell moment de la que era l’única sala de cinema oberta a la nostra localitat.

Més de dos anys després el JJ Cinema segueix sense obrir les seues portes al públic, amb l’única excepció de la celebració del 18è Festival Internacional de Curtmetratges Agustí Comes. Aquesta esdevindria la darrera oportunitat de veure’l obert.

Perdre el JJ com a sala de projecció és oblidar una part de l’essència cultural de la ciutat.

Som molts els ciutadans i ciutadanes que sol·licitem a l’Ajuntament de Vinaròs que s’implique perquè el JJ Cinema torne a ser un centre de vida cultural de la nostra ciutat.

A tal efecte hem constituït una Plataforma Ciutadana per sol·licitar la seua reobertura, exposar els motius -que considerem més que suficients- suggerir i aportar propostes per tal de fer del cinema un recurs cultural del municipi.

En poques paraules, entenem que la sala JJ Cinema de Vinaròs, a més d’oferir un servei estrictament d’entreteniment i d’oci – com suposa la projecció cinematogràfica de cinema comercial – ha de complir altres fins culturals, per esdevindre un referent cinematogràfic per a la ciutat.

Així doncs, estaríem parlant, a més de les ja conegudes projeccions d’Òperes i Ballets del món, d’una sala de cinema que done cabuda a programacions com Cicles d’autor o gènere, activitats del Festival Internacional de Curtmetratges, Cine Club, pel·lícules en VOS, Cursos per tal d’ensenyar a vore cinema amb el recurs de personal especialitzat de la universitat, Cicles adreçats a Alumnat de l’ESO i escoles, connexions amb concerts … etc

Tot això amb la col·laboració de particulars, entitats i associacions culturals de la ciutat.

Des d’aquí volem cridar-vos a que us uniu a aquest manifest que té com a únic objectiu el que es reobri la sala JJ Cinema de Vinaròs el més aviat possible.

No volem tornar a passar pel mateix que ja va ocórrer al 2003, quan el JJ Cinema va concloure la seua activitat dos anys després que tanqués l’altre cinema de la localitat, el malaurat Coliseum. El JJ Cinema va romandre tancat fins a l’ any 2014. Una dècada en què només va estar obert al públic infantil per celebrar la festa de Santa Catalina.

Per què volem la reobertura?:

– Perquè es troba en bones condicions i amb llicència en vigor, de manera que pugue reprendre la seua activitat sense més dilació i sense una forta inversió inicial.

– Perquè la ciutadania de Vinaròs no disposa de moltes més dotacions d’espai destinat a la cultura més enllà de l’Auditori Municipal Wenceslao Ayguals d’Izco i la Casa Membrillera de la Fundació Caixa Vinaròs. Totes elles amb un aforament molt més reduït.

– Perquè l’emplaçament urbanístic on es troba -just al centre de la ciutat- fa molt fàcil que persones de diferents edats puguen accedir a una font de cultura sense necessitat de fer ús de cap altre tipus de vehicle. A més, es tracta d´un local fàcilment adaptable per a les persones amb discapacitats o mobilitat reduïda.

– Perquè és una institució cultural imprescindible per mantenir viu el centre de Vinaròs més enllà de la seva activitat comercial i de serveis, beneficiant al sector turístic-cultural que és tanmateix un motor econòmic.

Per totes aquestes raons instem a l’ equip de govern de Vinaròs a treballar per tal de fer del cinema un recurs cultural del municipi. I per aconseguir-ho sol·licitem a l’Ajuntament que faça ús de tots els recursos al seu abast per a la seua pròxima reobertura, independentment que es puguen obrir a la localitat altres sales de projeccions cinematogràfiques de caràcter comercial.

Recolzeu aquest Manifest per tal que l´ Ajuntament prenga part activa en les converses amb les empreses interessades i el propietari del local, per tal de trobar quan abans viabilitat al projecte de reobertura del cinema.

Gaudir del cine en la gran pantalla és alguna cosa més què simplement anar al cine. És una experiència , un valor intangible , difícil de definir però que ens aporta una màgia especial en un espai únic .

Dona´ns el teu suport signant aquest Manifest i uneix-te!

Ajuda’ns a mantindre viva la cultura a Vinaròs!

Perquè el JJ Cinema obert suma, tancat resta.