• Han estat els propis alumnes i alumnes dels CEIPs de la localitat els que han dissenyat els senyals verticals. Amb aquesta mesura, s’ensenya seguretat viària, es dóna més autonomia als xiquets i xiquetes i es fomenta que vagen caminant a l’escola

 Els i les alumnes del CEIP La Mola d’Alcossebre ja poden anar caminant a l’escola seguint la Ruta Escolar Segura, creada per la Policia Local d’Alcalà-Alcossebre. Coincidint amb l’inici de curs, la mesura ja es va implantar al nucli urbà d’Alcalà, per a l’alumnat de CEIP Lo Campanar i ara s’ha fet també a Alcossebre.

La iniciativa pretén fomentar l’autonomia dels xiquets i xiquetes i que es familiaritzen i coneguen el significat dels senyals de trànsit, així com els principals conceptes sobre seguretat viària. La ruta consisteix en la senyalització de tot un recorregut, instal·lant senyals verticals i horitzontals.

Al transitar per aquesta ruta, els xiquets i xiquetes aprenen a reconèixer la senyals, perceben quan han de tenir més precaució i, en definitiva, se’ls ensenya a moure’s per la ciutat.

Un altre dels objectius de la iniciativa és fomentar que les famílies es desplacen caminant a l’escola, en lloc d’utilitzar el cotxe. 

Els mateixos escolars han estat els que han dissenyat els senyals verticals que marquen la ruta, a través de sengles concursos de dibuix realitzats als centres educatius. La regidora d’Educació i Seguretat, Selene Blázquez, ha assenyalat que “ens consta que la Ruta Escolar Segura d’Alcalà ja és molt utilitzada i ara ampliem la iniciativa, posant en marxa la d’Alcossebre” i insistia que “amb iniciatives com aquesta, acostem als nostres xiquets i xiquetes a conceptes que han d’aprendre i dominar en el seu dia a dia, com la seguretat viària o el respecte a el medi ambient “. 

Des de la jefatuta de la Policia Local, Abel Serret, ha instat els pares i mares “a compartir amb els seus fills i filles aquesta iniciativa i que siguen ells els que, a través dels senyals, puguen explicar-los la importància de fixar-se en la senyalització o de preveure moments de perill”. També ha agraït “la tasca de l’integrant del cos que va tenir la iniciativa de proposar aquestes Rutes Escolars Segures”.