• Policia Local d’Alcalà-Alcossebre, Guàrdia Civil, Serveis Socials, Centre de la Dona i Subdelegació del Govern coordinen les seves accions contra la violència de gènere

La taula psicosocial del grup de treball contra la Violència de Gènere d’Alcalà-Alcossebre ha tornat a reunir-se amb l’objectiu de tractar la coordinació d’efectius i accions a desenvolupar. En la trobada van formar part, per part de l’Ajuntament, la Regidoria de Benestar Social, Policia Local, psicòlegs especialistes del SEAFI i Policia Local. Per part la Guàrdia Civil, va comptar l’assistència del comandant de la Guàrdia Civil, així com la coordinadora del Centre Dona 24 hores i, per part de la Subdelegació del Govern, la Cap de la Unitat contra la violència sobre la dona.

A la taula s’avalua el seguiment que, per part dels diferents cossos de Seguretat s’efectua de les víctimes, depenent del risc. En l’actualitat al municipi s’està realitzant el seguiment a onze víctimes, sis de les quals estan catalogades com de “risc no apreciat”. En aquest últim cas, es realitzen els corresponents seguiments tant la Policia Local com la Guàrdia Civil, corresponent el seguiment en exclusiva a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat d’aquelles víctimes amb risc mitjà o baix.

A més, a la taula es va tractar el funcionament, protocol i ubicació física del Centre Dona 24 Hores recentment establert al municipi de Sant Mateu, el telèfon gratuït les 24 hores és el 900.580.888.