• La teulada ja està instal·lada i la restauració dels murs interiors i exteriors està pràcticament acabada
  • La torre recuperarà el nivell del sòl original, així com les dimensions de la porta principal

 

La rehabilitació de Torre Redona arriba a la seua última fase després de la instal·lació completa de la teulada i la restauració dels murs interiors i exteriors, els quals estan pràcticament acabats, igual que els treballs arqueològics. Gràcies a aquestos treballs, una de les novetats de l’actuació és que es recuperarà el nivell del pis original de la torre, així com les dimensions de la porta, ja que en l’actualitat era molt més menuda.

Cal recordar que la Torre Redona es va utilitzar per a albergar un transformador elèctric durant dècades i això va causar importants modificacions en l’estructura original de la torre. Així, ara recuperarà el seu estat original amb aquesta important rehabilitació. En les pròximes setmanes, els treballs estaran centrats en la pavimentació del nivell original del sòl, així com en instal·lar les escales per a pujar fins al primer pis i tot el treball de fusteria que això comporta.

Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat que “aquesta és una obra molt important per a la recuperació patrimonial de la nostra ciutat i posar-lo en valor”. Així, l’edil ha explicat que “en els últims anys estem recuperant diferents torres i trams de la muralla com ha sigut la restauració de la Torre del Racó durant el 2018, ja que el patrimoni arquitectònic de Morella és un dels principals reclams turístics de la ciutat”. Rhamsés ha comentat que “en aquesta actuació es recuperarà el nivell original de la torre i un pis per a sortir al Passeig de Ronda”. Finalment, ha volgut “agrair el gran treball que està fent la brigada en esta rehabilitació” i remarcar que “fem un gran esforç per a millorar i rehabilitar les torres i muralles de manera que suposa un augment de l’oferta patrimonial i turística de la ciutat”.

Cal explicar que les obres de rehabilitació de la Torre Redona les ha realitzat la Brigada Municipal d’Obres i compten amb un pressupost de 160.000 euros, finançats amb l’ajuda dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional FEDER de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i una ajuda de Turisme Comunitat Valenciana.

 

Morella, 19 de febrer de 2019

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here