• L’etapa reina de la Volta transcorrerà pel nucli urbà d’Alcalà i tindrà la meta situada a l’ermita de Santa Llúcia d’Alcossebre

Tot està preparat ja a Alcalà-Alcossebre per rebre a la Volta a la Comunitat Valenciana-Gran Premi Sabadell 2019 dissabte 9 de febrer. La 4a etapa d’aquesta 70a edició partirà de Vila-real i transcorrerà per diferents punts de la província com l’Alcora, Costur, Les Useres, Adzeneta, Benassal, Torre En Doménech, la Serratella i les Coves de Vinromà fins arribar a Alcalà i, finalment, Alcossebre per a finalitzar en alt, a la meta de l’ermita de Santa Llúcia.

Per Alcalà, el recorregut transcorre per carrer Tremedal, plaça Sant Ramon, carrer Doctor Ebrí, plaça Just Zaragozà, plaça Joan Vilanova, carrer Foia i passeig Herois de Marroc. En Alcossebre, passarà per l’avinguda Manila i carrer Malentivet des de l’inici fins a l’entrada de la urbanització Marcolina. La zona de meta està ubicada al camí de l’ermita de Santa Llúcia, amb 3.200 metres de pujada.

Per als espectadors que es desplacen en vehicle, es recomana aparcar a l’avinguda Fonts, passeig del Cid o avinguda Blasco Ibáñez i desplaçar-se a peu fins a la zona de l’Ermita. Un cop finalitzada la prova, el pas de vehicles es restablirà quan passe la caravana, cap a les 18.00 hores aproximadament.

Per part de l’Ajuntament, s’ha facilitat el dispositiu de muntatge a tota l’organització de la prova, així com una xarxa de voluntaris que ajudaran en les tasques de senyalització.

L’Alcalde Francisco Juan destacava que “com ja va succeir en l’arribada de la Volta a Espanya, a l’agost de 2017, aquest tipus d’esdeveniments esportius suposen un aparador per al municipi ja que, gràcies a l’emissió de les imatges de la prova, vam arribar a milions d’espectadors “. A més, convidava a veïns de tota la província “a gaudir d’un espectacle esportiu únic i aprofitar per visitar el municipi i conèixer els nostres paisatges i gastronomia”.

A nivell esportiu, s’albira que el guanyador de la Volta es decidisca a l’ermita de Santa Llúcia, en tractar-se de l’etapa reina.