L’afany recaptatori d’Andrés Martínez posa en perill la seguretat de veïns i turistes de Peníscola perquè si este estiu ocorreguera alguna desgràcia, les ambulacias no podrien accedir a la part antiga

 

La portaveu socialista en l’Ajuntament, diu que l’alcalde ha sobresaturat la via pública de terrasses, taules i cadires i que per moltes zones de la localitat resulta molt complicat caminar.

 

La portaveu muncipal socialista en l’Ajuntament de Peníscola, Isabel Esbrí, acusa l’alcalde de la localitat, Andrés Martínez, d’haver creat un autèntic caos en la localitat amb la seua política d’ocupació de la via pública, que a més de ser un desastre, “posa en perill la seguretat de les milers de persones que a l’estiu es donen cita en el poble”.

Esbrí assegura que a l’alcalde del PP “l’única cosa que li interessa és recaptar”, però afig que “un governant té l’obligació d’actuar amb lògica i sensatesa, sense posar mai en perill la seguretat de les persones”.

Quelcom que la portaveu socialista creu que no ocorre en l’actualitat, “perquè és tal el desastre creat amb la sobresaturació de terrasses, taules i cadires, sobretot en el nucli antic al voltant del castell, que si este estiu tinguérem la desgràcia que ocorreguera quelcom en la part superior del poble, resultaria impossible que les ambulàncies pogueren accedir”. Afig que hi ha zones en el poble per les quals passejar resulta molt complicat.

Es tracta d’una situació “incomprensible” i “inacceptable”, i “impròpia d’una localitat turística, en la que la seguretat ha de ser una de les principals preocupacions del seu alcalde”.

La portaveu socialista recorda que quan va arribar a l’ajuntament fa ara dos anys, Peníscola no tenia reglament d’ocupació de la via pública i que va ser per les pressions dels grups de l’oposició pel que Andrés Martínez va aprovar un que va entrar en vigor el 9 de juliol de 2016.

No obstant això, a pesar de comptar amb el mencionat reglament, l’estiu passat va resultar en este aspecte “el mateix caos que l’estiu de 2015”, raó per la qual en l’últim ple va preguntar si hi havia un pla d’actuació per a fer complir el mencionat reglament este estiu.

Per a sorpresa d’Esbrí, l’alcalde no va contestar la seua pregunta, sinó que es va dedicar a desviar l’atenció “parlant dels molts diners que recapta l’ajuntament en concepte d’utilització de la via pública, descarregant la responsabilitat sobre la Policia Local”.

Per a la portaveu socialista l’actitud de Martínez és “irresponsable, perquè amb la seua argumentació queda clar que l’única cosa que li interessa és els diners”. En este sentit, ha afegit que “l’alcalde s’ha convertit en un perill per a Peníscola perquè amb el seu afany recaptatori està posant en perill la seguretat de tots els seus veïns i turistes”.