• Hi haurà comissió d’investigació per la decisió d’instaurar el sentit únic a la carretera de la costa sud. El ple de l’Ajuntament de Vinaròs va donar llum verda anit a la moció presentada pel PP de Vinaròs per obrir aquesta comissió amb la finalitat de determinar el responsable de la decisió, conèixer els criteris que van modificar la circulació de la zona i la causa per la qual no es va obrir un expedient administratiu ni hi haugeren informes tècnics.

A favor de que tingue lloc esta comissió van votar PP, PSPV, PVI i Ciudadanos, mentre que en contra van votar Totes i tots Som Vinaròs (TSV), Compromís i el regidor no adscrit.

Va obrir el torn d’intervencions el portaveu del PP, Juan Amat, que va dir que la presentació de la moció era una demanda dels veïns de la zona perjudicats per aquesta decisió, a més de pel fet de que no hi ha informes tècnics escrits que l’avalin. El PP va dir que també volia saber si hi ha hagut un increment d’accidents des de que es va posar en funcionament el sentit únic, comparant-ho en anys anteriors.

Per part de Ciutadans, Manuel Herrera va acusar l’equip de govern d’haver pres aquesta decisió sense consensuar-ho amb la resta de partits, i el PVI en paraules de Maria Dolores Miralles va considerar també que una decisió tan important havia de ser valorada pels grups municipals i que l’equip de govern havia fet el sentit únic sense millorar abans els accessos ni haver construït rotondes.  

Compromís va votar contra la moció argumentant Paula Cerdà que és una decisió encertada en donar prioritat als vianants i els ciclistes i no als vehicles a motor, igual que va opinar el regidor no adscrit, Carlos Ramírez.

Hugo Romero (TSV) va criticar al PP per presentar una moció “amb la qual només es preten fer soroll”, i va recordar que hi ha un escrit del secretari que diu que la decisió és competencia de l’alcalde.

Per part del Grup Municipal Socialista, Marc Albella, va dir que votaven a favor de la comissió “perquè no tenim res a amagar”, a més de dir que tots els grups estaven a favor d’aquest sentit únic del vial i que l’equip de govern millorarà la zona de manera progressiva.

L’alcalde, Guillem Alsina, va tancar el punt llegint les estadístiques de sinistralitat a la costa sud de 2016 fins ara per demostrar que no hi ha hagut cap augment en els accidents. També va llegir l’informe del secretari que conclou que “l’alteració del sentit de circulació d’una via urbana és una competència municipal que s’exerceix per l’alcalde o el regidor delegat com a autoritat competent sense necessitat d’altres tràmits administratius per a adoptar tal mesura”. I va explicar que el PP, en el seu moment, també va posar en marxa el carril bici al passeig marítim, sense que constés cap expedient.  

A més, va explicar que la decisió es va prendre amb motiu del Covid-19, per a facilitar el passeig dels ciutadans, i que es va convertir en definitiva “vist el bon resultat i la bona acollida ciutadana”. Per últim, va dir que s’està treballant en millorar la seguretat a tota la costa sud.