oznor

NOTA DE PREMSA

  • La proposta inclourà la remodelació de la plaça Sant Antoni, l’adequació del Corral de Batet, l’adquisició d’un nou vehicle per a la Policia Local i la renovació del parquet del poliesportiu

 

Vinaròs, 23/05/2018

El govern municipal portarà a debat, al ple ordinari de demà dijous, diverses modificacions pressupostàries amb les Inversions Financerament Sostenibles que executarà a través dels romanents aconseguits en els pressupostos de l’any passat. Les inversions sostenibles són aquelles que tenen com a objectiu millorar els serveis o les infraestructures municipals.

 

La regidora d’Hisenda, Maria Cano, ha explicat que després de tancar els comptes públics i haver amortitzat el deute, el superàvit que ha aconseguit l’Ajuntament ascendeix fins a 1,14 milions d’euros que es podran destinar a les Inversions Financerament Sostenibles.

 

La primera partida, de 450.000€, es destinarà per a l’adequació del Corral del Batet amb la finalitat d’ubicar l’Oficina d’Informació i Atenció al Ciutadà (OIAC), actualment a la plaça Jovellar. Les feines consistiran en adequar la planta baixa de l’edifici per convertir-la en un espai diàfan amb 300 metres quadrats, el doble de l’actual OIAC.

 

El regidor d’Ordenació del Territori, Jan Valls, ha explicat que “el traslladat de l’Oficina al Corral del Batet suposarà una millora important de l’atenció als veïns perquè es disposarà d’un espai més ampli per ubicar el servei”. D’altra banda, ha afegit que “a més els veïns podran estacionar els vehicles als pàrquings subterranis de la plaça Sant Antoni i passeig, amb els primers 30 minuts gratuïts”.

 

La segona Inversió Financerament Sostenible, amb una partida de 360.000€, serà per fer el canvi de paviment de la plaça Sant Antoni. En aquest cas, se substituirà el terra actual per unes manises de granit més resistents i que oferiran una millor adherència als veïns.

 

El regidor d’Obres i Serveis, Guillem Alsina, ha indicat que “es tracta d’una actuació molt demandada per la ciutadania que per fi es podrà executar gràcies al superàvit aconseguit en el pressupost de l’any passat”. D’altra banda, afegia que les obres també serviran per reparar les goteres del pàrquing soterrat, a més d’eliminar diversos elements de la plaça per donar una major amplitud a l’espai. La iniciativa es troba en fase de projecte i un cop aprovada es traurà a licitació pública per a que les obres comencen a partir del mes de setembre, amb un període d’execució de dos mesos.

 

La tercera partida, de 35.000€, serà per a l’adquisició d’un nou vehicle tot terreny per a la Policia Local, que a més s’adequarà per a fer atestats. Cal destacar que el cos només disposa de dos vehicles 4X4 i ara s’ampliarà la flota amb un més perquè els agents puguen oferir un millor servei.

 

Per últim la quarta partida, de 80.000€, es destinarà per a la renovació del parquet del poliesportiu municipal i garantir una instal·lació òptima per a la pràctica de l’esport.

 

Cal destacar que segons la normativa tots els projectes han d’estar enllestits abans del 31 de desembre, un termini que el govern municipal ha confirmat que complirà.

 

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here