NOTA DE PREMSA

  •  La iniciativa impulsada per la Generalitat Valenciana, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, està inclosa dintre del Sistema Nacional de Garantia Juvenil

 

Vinaròs, 24/07/2018

20 joves menors de 30 anys han signat avui a l’Ajuntament un contracte laboral de 12 mesos, a jornada completa, per a desenvolupar tasques administratives i de suport a la Brigada Municipal. En total el Consistori rebrà una subvenció de 334.000€ a través del programa AVALEM Joves Plus impulsat per la Generalitat, amb el cofinançament del Fons Social Europeu, en les modalitats EMCUJU i EMPUJU.

 

D’una banda, l’EMCUJU està adreçat per a menors de 30 anys amb qualificació, en aquest cas, la subvenció és de 170.000€, dels quals l’Ajuntament aporta 81.565€ per fer possible la posada en marxa del programa i contractar a 10 joves aturats durant el període d’un any.

Els joves contractats treballaran en els diferents departaments del consistori, Medi Ambient: “Gestió de contractes de serveis i plans estratègics municipals”, AVIVA: “Adequació de les versions en valencià de la presència en línia de l’Ajuntament de Vinaròs”, Urbanisme: “Implementació del Programa Operatiu de Creixement Sostenible FEDER- DUSI”, ADL: “Vinaròs treball”, Turisme: “II Fase d’implementació del projecte Destinació Turística Intel·ligent (DTI)”, Participació Ciutadana: “Vinaròs més participatiu”, CRIS: “Protocol de coordinació i atenció conjunta a persones amb problemes de salut mental greu (PSMG)”, Cultura: “Anem al teatre”, Contractació: “Gestió i licitació electrònica d’expedients de contractació i implementació estratègia i EDUSI” i per últim Informàtica:”Suport a la transformació digital”.

D’altra banda, l’EMPUJU està adreçat per a menors de 30 anys sense cap titulació, en aquest cas, l’Ajuntament rebrà 164.000€, amb una aportació municipal de 121.955€ que ha permès contractar 10 joves aturats, també durant un any.

La regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Vinaròs, Maria Cano, ha explicat que “aquestes ajudes són molt importants perquè permetran contractar 20 joves durant el període d’un any i sobretot els donarà l’oportunitat d’ampliar el seu currículum per tenir més opcions en el mercat laboral”.

Per la seva banda, l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha donat la benvinguda a tots els joves i ha desitjat que gaudeixin d’una bona experiència, afegint que també és una bona oportunitat per conèixer millor el servei públic.