• La moció, presentada pel Partit Popular, s’aprova amb els vots a favor de PP, PSPV-PSOE i Ciutadans i l’abstenció de Compromís

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre es declara en defensa de les celebracions dels bous al carrer en quedar aprovada una moció presentada pel grup municipal del Partit Popular a la qual se sol·licita “defensar aquest tipus de celebracions i donar suport a les iniciatives normatives que contribuisquen a assentar i millorar la festa, a la col·laboració de les administracions i organitzadors i advocar pel desenvolupament i atenció dels festejos taurins tradicionals com singulars i propis del sentir valencià “.

La moció, que recull les propostes de la Federació de Penyes de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, es va presentar per despatx extraordinari pel Partit Popular, votant Compromís en contra de la seua inclusió en el debat plenari. La moció passava a debat gràcies als vots de Partit Popular, PSPV-PSOE i Ciutadans i finalment quedava aprovada amb els mateixos vots a favor i l’abstenció de Compromís. 

En la moció es recull la importància de la festa dels bous com a manifestació cultural dels pobles valencians, la seua importància històrica i tradicional, així com la seva contribució a l’economia de la Comunitat Valenciana, amb un flux econòmic quantificat en 36 milions d’euros. També reflecteix la defensa del benestar animal i l’increment de la seguretat a tots els nivells (estructures, equip sanitari, col·laboradors, voluntaris, etc); canvis normatius que eviten buits jurídics així com espectacles nous sense regulació.

També es demana donar suport a les ramaderies autòctones. Alcalà-Alcossebre compta amb una important afició a nivell de festejos taurins de bous al carrer, amb destacada presència de penyes i entitats locals lligades a aquesta tradició.