NOTA DE PREMSA

  • L’actuació prima l’accessibilitat per als vianants i respecta l’entorn amb elements de fusta i la plantació d’espècies autòctones

Els treballs d’adequació al costat de la platja del Carregador d’Alcossebre, a l’altura del barranc de la Coloma, ja estan completament finalitzats. Les obres posen solució a les dificultats d’accessibilitat a la zona ja que, per la seua proximitat a la costa, no estava asfaltada. L’actuació, que ha anat a càrrec del Servei Provincial de Costes i l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, té com a objectiu donar prioritat al pas de vianants i respectar l’entorn ambiental. Els treballs han consistit en donar continuïtat al tram de passarel·la de fusta ja existent perquè els vianants puguen accedir sense problemes i s’ha habilitat un carril auxiliar per a vehicles d’emergències i ambulàncies, delimitada amb pals de fusta. S’han instal·lat joncs de vímet per assegurar l’entorn dunar i es plantaran espècies autòctones.

Per part de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre s’ha col·laborat amb una dotació econòmica de 25.000 euros, que ha correspost a la instal·lació de nova il·luminació. A més, s’està realitzant una actuació paral·lela d’urbanització que permetrà connectar aquest nou espai amb el camí l’Atall.

L’Alcalde Francisco Juan ha destacat “la bona predisposició i col·laboració del Servei Provincial de Costes per desenvolupar aquesta actuació i posar en valor espais del nostre litoral i alhora posem solució als problemes d’accessibilitat que presentava la zona”. Juan ha anunciat que “al llarg d’aquest any, tenim previst seguir millorant la nostra franja litoral a diferents actuacions”.