• Pagarà el 50% de les despeses de transport en tren dels estudiants de qualsevol edat que es desplacen des de la localitat

 

El ple de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha aprovat per unanimitat una nova ordenança que aporta un ajuda del 50% als estudiants de la localitat que es desplacen en tren per cursar estudis en altres ciutats.

La mesura s’adopta després que, després de l’augment dels trens i l’obertura de l’estació, la comunicació ferroviària de la localitat haja millorat notablement des de l’últim any. L’Alcalde Francisco Juan recordava que “des de novembre de 2018 han augmentat les freqüències de trens que paren a la nostra estació, millorant la comunicació tant amb Castelló i València com amb la zona nord de la comarca.

A més, gràcies a la gestió realitzada des de l’Ajuntament amb Adif, s’ha reobert l’estació que portava tancada des de l’any 2001 i això suposa que els usuaris puguen adquirir els bitllets a l’estació i fer ús del vestíbul i els banys.

També hem aconseguit que l’edifici de l’estació siga ja completament accessible i Adif està acabant la instal·lació de l’ascensor.

Pensem que s’ha de fomentar l’ús del tren com a alternativa al cotxe i els estudiants constitueixen un dels col·lectius que més utilitza aquest transport “. 

Podran beneficiar-se d’aquesta ajuda estudiants de qualsevol edat que estiguen matriculats en un centre oficial que atorgue títol amb validesa professional o acadèmica i que no s’impartisca en el municipi.

Es subvencionarà el 50% del cost de la modalitat de bitllet contractada, ja siga abonament mensual o bo 10 viatges. 

A proposta del grup municipal Compromís, l’ordenança incorporarà un punt perquè també es subvencione al 50% el cost del transport en autobús dels veïns d’Alcossebre, a l’haver de desplaçar-se fins a l’estació d’Alcalà per poder agafar el tren.

Des del Partit Socialista es va sol·licitar que “l’ajuda s’amplie a altres transports i que no siga només per a estudiants”.

Des de l’equip de govern, es va insistir en què “disposem de diverses ajudes a diversos conceptes de manera que seguirem treballant en ampliar-les”.

L’Alcalde Francisco Juan va instar tots els grups municipals a “sumar-se per a sol·licitar al Govern central que disminuisca el preu dels bitllets ja que no tenen preu de Rodalies i això fa que tinguen un cost més gran”.