• Després d’haver transcorregut un any i mig sense que la Direcció General de Medi Natural de la Generalitat Valenciana haja donat els passos per fer-ho possible

 

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha tornat a reiterar davant la Generalitat Valenciana el seu oferiment de cedir un terreny municipal per ubicar un nou centre d’interpretació del Parc Natural de la Serra d’Irta i ha demanat que s’inicien els tràmits per fer-ho possible. Els primers contactes entre l’Ajuntament i la direcció del parc, respecte a aquest tema, es remunten a l’any 2016. Al novembre de 2017 es va produir una reunió a l’Ajuntament d’Alcalà, a la qual va assistir el director general de Medi Natural, Antoni març , en la qual va veure amb bons ulls la proposta de l’Ajuntament, per la bona localització del terreny -en l’entrada del parc per la costa d’Alcossebre-, fàcil accessibilitat i possibilitat d’aparcar vehicles. A més, es van tractar diverses fórmules per dur endavant el projecte, com la cessió del terreny per part de l’Ajuntament i la construcció a càrrec de la Generalitat Valenciana.

En haver transcorregut pràcticament un any i mig i no rebre cap indicació al respecte, des de l’Ajuntament s’ha reiterat per escrit l’oferiment i s’ha sol·licitat que “ens comuniquen si l’interès contínua per part de la Generalitat Valenciana i, si és així, que comencen els tràmits per fer-ho possible el més prompte possible “.

L’Alcalde Francisco Juan ha recordat que “aquest terreny de propietat municipal és ideal per acollir un nou espai interpretatiu i de recepció de visitants del Parc Natural i, de fet, ja es va adquirir en els anys 2000 amb aquest fi” i insistia que “per part de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre, donarem totes les facilitats perquè aquest nou centre d’interpretació, que suposaria donar-li un valor afegit al Parc en el nostre terme municipal, siga una realitat. Només esperem que la Generalitat Valenciana tinga el mateix interès”.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here