• Davant la mobilització de les famílies, l’Ajuntament llança una campanya contra la Conselleria d’Educació (Compromís) amb la finalitat de tapar la seua falta de previsió, ja que saben des de fa més d’un any que el local que alberga la guarderia actual és insuficient per a cobrir la demanda per part de les famílies dAlcossebre.

Mares i pares desconeixen com i quan formalitzar la matrícula de l’Escola Infantil a dos dies d’acabar el curs escolar, i fins i tot dubten de si disposaran de plaça, ja que aquest nou curs, la Guarderia Infantil passa a ser Escola Infantil sota les normes de Conselleria.

Entre abril i maig de 2021 les famílies usuàries de la guarderia, i aquelles que comptaran amb un nou membre al llarg d’aquest curs, ja preguntaven a l’actual gerència d’aquest centre dAlcossebre per la matrícula dels seus fills i filles per al curs vinent. La resposta que van rebre va ser que la Guarderia passaria a ser Escola Infantil autoritzada per Conselleria, i per tant, els criteris d’admissió, així com la data d’inici de curs, ja no els marcaria aquesta gerència, sinò el propi Ajuntament, que és qui tindrà la competència per a la gestió. En aquell moment, les famílies van començar a preocupar-se, i a mobilitzar-se, ja que la incertesa els dificultava la planificació de la vida laboral i familiar i la tan malmesa conciliació. Compromís, que ha mantingut contacte amb pares i mares des del primer moment, ha sabut que, des de l’inici de les mobilitzacions fins avui, ningú els ha donat cap informació sobre aquest tema, ni l’Ajuntament, ni l’actual empresa concessionària que, pel que ens diuen les famílies, té la mateixa informació que elles, és a dir, cap.

L’1 de juny de 2021, l’Ajuntament llançava dos missatges: d’una banda, sol·licitaven a les famílies interessades que escrigueren al compte de correu electrònic corresponent a la regidora d’Educació d’Alcalà de Xivert, comunicant les dades dels futurs alumnes; d’altra banda, llançaven un missatge, contra la Conselleria d’Educació, en el qual afirmaven haver plantejat la inclusió d’una aula de 2-3 anys a l’actual CEIP La Mola. Dos missatges que, a les famílies, els han semblat insuficients i a més un clar signe de tirar pilotes foraper part de l’Ajuntament. Quant al primer missatge, Compromís confirma que hi ha famílies que hui dia (setmanes després d’enviar les dades i sol·licitar la informació), encara no han rebut resposta per part de la regidoria; a més comenten el malestar pels canals utilitzats (bàndol mòbil i Facebook) per a demanar a les famílies les dades dels seus fills i filles, ja que tot haguera sigut més fàcil i segur si s’haguera comptat amb la col·laboració de l’empresa concessionària, que és qui està en contacte diari amb les famílies i qui té la confiança d’aquestes. D’altra banda, Conselleria ha confirmat que mai s’ha sol·licitat l’obertura d’una aula de dos anys al CEIP La Mola, que manca d’espai per a això, i que l’Ajuntament no ha plantejat a Conselleria cap solució a aquest problema d’espai, mentint de manera descarada, per tant, a tota la ciutadania, i utilitzant mitjans de comunicació pagats amb diners públics amb finalitats polítiques particulars.

És clar que aquest Ajuntament, amb Francisco Juan al capdavant, utilitza l’Educació com a eina política contra Compromís. Així ho va fer en les eleccions de 2019 confonent a la ciutadania amb les dates i tràmits del Pla Edificant, volent encobrir la seua falta de gestió, amb mentides sobre aquest tema., declara Sorlí, que a més afig, “les úniques perjudicades són les famílies, ja que cada vegada que menteixen, es retarda més l’execució dels plans.

Així doncs, veiem que Maria Sorlí, com a única regidora del seu partit i al capdavant del seu equip de treball, no deixa d’oferir transparència i aportar solucions i iniciatives bones per al poble. Per a poder seguir el seu treball, es pot visitar la pàgina web: http://alcala.compromis.net/