• Per a tramitar-lo cal sol·licitar cita prèvia al correu [email protected]. L’augment de certificats està relacionat amb l’increment dels tràmits administratius que la ciutadania realitza des de casa.

Des del passat 6 de maig, quan es va reactivar el servei presencial per a tramitar els certificats digitals, l’Ajuntament de Benicarló ha expedit un total de 403 certificats digitals, una xifra molt elevada que reflecteix l’increment de tràmits que la ciutadania està realitzant des de casa durant la vigència de l’estat d’alarma.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha explicat que «des de l’Ajuntament de Benicarló estem fomentant l’ús del certificat digital per tal que la ciutadania puga continuar operant amb les administracions i per a facilitar la realització de tràmits sense necessitat de sortir de casa».

Cal recordar que per a sol·licitar el certificat digital cal demanar cita prèvia al correu [email protected]ó.org. És imprescindible que la tramitació la realitze el demandant en persona, aportant com a documentació el DNI o NIE.

El certificat, que és totalment gratuït, permet firmar i xifrar missatges de correu electrònic segur i identificar els usuaris davant de serveis telemàtics de les administracions públiques i entitats privades. Els certificats són vàlids, per exemple, per a presentar la declaració de la renda, per a sol·licitar documents a la Seguretat Social, per a consultar o demanar documents al Cadastre o per a sol·licitar els viatges de l’IMSERSO, entre d’altres.