• Els treballs van comptar amb el recolzament popular en els passats pressupostos participatius de la població.

L’Ajuntament de Càlig ha dut a terme recentment la neteja de tot el sistema de clavegueram de la població, atenent les previsions de fortes pluges que es registren habitualment en estes dates, i havent rebut avisos per part dels organismes oficials com el Centre de Coordinació d’Emergències, que avisa d’episodis de pluges intenses des d’este mateix dilluns a conseqüència d’una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) i que es perllongarà durant diversos dies. A més, l’Aemet (l’Agència Estatal de Meteorologia) preveu risc important de pluges amb precipitacions a partir d’este dimarts, 22 d’octubre, de 100 mm en la zona de Castelló.

Des del consistori calijó es demana prudència a la població per evitar danys personals, com ara circular per vies principals, mesurant la velocitat, i evitant creuar barrancs i sèquies si estos estan inundats.

A més a més, aquestos treballs van ser la tercera proposició més votada en el capítol de pressupostos participatius organitzat pel consistori per a l’exercici 2019. La proposta va versar sobre la realització d’un control periòdic dels registres del clavegueram per evitar embussos, un punt que va ser valorat en 6.000 euros.

“Una de les propostes dels pressupostos participatius que va ser votada pels veïns i veïnes de Càlig va ser la neteja del clavegueram, que ja s’ha efectuat en prevenció per els avisos de forts episodis de pluja que s’estan anunciant per estes dates pròximes”, ha apuntat Ernestina Borràs, alcaldessa de Càlig.