• La millora del centre educatiu està inclosa en el programa Edificant, promogut per la  Conselleria d’Educació

Els serveis municipals de l’Ajuntament de Canet lo Roig han treballat en les últimes setmanes en l’elaboració de la memòria tècnica del projecte constructiu del Col·legi Rural Agrupat Araboga de la localitat. Aquest era un dels requisits que la Conselleria d’Educació va sol·licitar al consistori per a oficialitzar la seua adhesió al programa Edificant de la Generalitat Valenciana amb la finalitat d’agilitar els tràmits de cara a executar les obres de millora del centre.

“Ens hem reunit amb representants de la comunitat educativa per a consensuar el projecte i conèixer de primera mà quins són les seues necessitats més prioritàries”, ha explicat l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, “les obres que han de dur-se a terme són d’envergadura perquè el col·legi precisa una reforma pràcticament integral i comportarà la demolició de l’edifici i la construcció d’un nou”, va afegir. En aquest sentit, l’alcaldessa, va indicar que s’ha ajustat el pressupost, “hi ha un barem d’1.500 euros el metre quadrat i esperem obtenir la conformitat per part del Consell per a poder dur a terme els treballs”.

A l’espera de rebre la resposta per part del Departament d’Estudi i Anàlisi (DEA), el consistori ja ha presentat el projecte a la plataforma de gestió telemàtica Edificant per a la seua revisió. La documentació inclou la descripció de les obres a realitzar, el seu cost i el desglossament per anualitats.

El programa Edificant estableix que, si es dóna llum verda al projecte,  l’Ajuntament s’encarregue també de la posterior licitació de les obres.  “És essencial que la Conselleria d’Educació es comprometa a sufragar els treballs perquè les obres per a pal·liar les greus deficiències que presenta el col·legi són quantioses i inassumibles per a les arques municipals”, va indicar Pallarés.