• Després de la recent declaració d’aquest tipus de construccions com a Patrimoni de la Humanitat, des del consistori s’impulsa un projecte de catalogació i interpretació d’exemples representatius d’aquest patrimoni local i el disseny de rutes interpretades per a posar-lo en valor turístic.

Juntament amb el cronista oficial de la ciutat, Juan Bautista Simó, expert i estudiós d’aquest tipus de construccions, i diversos membres del club excursionista local, s’han mantingut diverses trobades amb l’objectiu de coordinar esforços per a la identificació de recursos, catalogació d’aquests, construcció de rutes i la seua interpretació.

Des del club excursionista s’han presentat diverses propostes catalogades amb imatges i un primer exemple de ruta que, avui mateix, han pogut conéixer de primera mà l’alcalde, Andrés Martínez, i la regidora de l’àrea de Cultura, Raquel París.

Els edils han recorregut juntament amb diversos integrants del club excursionista local una de les possibles rutes que podrien recórrer-se a través de la futura posada en valor; la visita de reconeixement ha inclòs diverses construccions, encara per avaluar, que van des de màrgens en bancals, pous, casetes d’ormeig, corrals, aljubs i petites construccions per a abastiment d’aigua.

Aquesta primera ruta d’avaluació sobre el terreny, de nou quilòmetres, ha recorregut el terme municipal des de la urbanització Lloma Bella, el Corral de la Clapissa, el Corral de Badal, el Barranc de Moles, pel PR direcció Vistahermosa  fins arribar al punt de sortida.

L’alcalde ha mostrat la seua “emoció per poder compartir sobre el terreny l’inici d’aquest nou projecte que uneix passat, present i futur”.

Martínez ha al·ludit a la vocació d’aquesta acció en aquest nou context per “aprofitar l’impuls del reconeixement internacional i crear noves propostes entorn el turisme cultural i patrimonial, que és el nostre objectiu” ha assegurat Martínez.

A l’equip de treball, multidisciplinar, s’uniran experts en patrimoni així com l’àrea de turisme “amb el compromís de divulgar i promoure el coneixement i el valor d’aquest patrimoni del qual disposem en el nostre municipi” ha conclòs el primer edil.