oznor

NOTA DE PREMSA

 El Consell posa a disposició dels propietaris i comunitats de veïns subvencions per a la rehabilitació de les vivendes, així també com ajudes per al lloguer

 

Vinaròs, 11/07/2018

El regidor d’Ordenació del Territori, Jan Valls, ha presentat avui les ajudes a l’habitatge que ha posat en marxa la Generalitat. La primera està destinada a la rehabilitació de les vivendes per millorar l’eficiència energètica i l’accessibilitat. En aquest cas, es subvencionarà el 50% dels costos de les obres, fins a un màxim de 8.000€. L’ajuda està destinada tant per a propietaris com per a comunitat de veïns i poden presentar les sol·licituds fins al 6 d’agost a l’oficina del PROP.

 

La segona subvenció es tracta d’una novetat del Pla Estatal de la Vivenda, una ajuda per a la rehabilitació interna dels habitatges. Valls ha detallat que “l’objectiu és millorar la seguretat, funcionalitat, higiene o accessibilitat de la casa”. En total es podrà subvencionar fins al 45% de les obres, amb un màxim de 6.000€ per aquells habitatges anteriors del 1996. El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el 6 d’agost.

 

En tercer lloc també hi ha les ajudes al lloguer de la vivenda per afavorir l’accés a l’habitatge. En aquest cas, està destinada especialment a les persones afectades per desnonament, víctimes de la violència de gènere o veïns amb diversitat funcional. La subvenció podrà arribar fins al 40% dels costos del lloguer, amb un màxim de 2.880€ i estarà compresa per als rebuts des de l’1 de gener fins al 31 de desembre del 2018. Les sol·licituds es podran presentar fins al 6 d’agost.

 

Valls ha indicat que tota la informació i les bases d’aquestes tres ajudes es poden consultar a través del web de la Generalitat Valenciana (http://www.habitatge.gva.es) o bé de forma presencial a l’oficina del PROP on trobaran tots els formularis necessaris per fer les sol·licituds.