• El projecte ARRELS ha permès estos últims mesos que els participants del projecte, persones adultes amb diagnòstic de Trastorn de l’Espectre de l’Autisme, milloren la seua qualitat de vida mitjançant el treball en les finques d’oliveres de l’Ajuntament de la Jana.

Este projecte, que es va iniciar al 2017 entre l’empresa local Olis Cuquello i l’escola el CAU i al que es va afegir l’Ajuntament de la Jana en octubre de 2018, té com a objectiu que les persones del CAU gaudixquen d’una vida inclusiva i aporten la seua experiència i compromís en millorar els bancals d’oliveres, participant en tot el cicle productiu de la collita d’olives i acabar fent oli d’oliva verge extra.

“Este projecte social en el que participa l’Ajuntament consta de dos parts, per un costat l’Ajuntament posa a disposició del projecte tres finques d’oliveres per a que persones del CAU puguen realitzar el seu treball d’aprenentatge i d’altra banda es proposa incloure altres sectors del poble, com persones majors que porten tota la vida al camp, trencar esteriotips, i favorir una societat més inclusiva a la que les persones amb TEA poden aportar molt. El projecte és enriquidor per a tots, no sols per a les persones amb TEA”, ha explicat el portaveu de l’equip de govern, Àlex Vilanova.

Des del mes d’octubre fins ara els participants en el projecte han col·laborat en totes les activitats relacionades amb la neteja dels bancals, la recol·lecció de les olives, com es fa l’oli d’oliva verge extra al molí, l’envasat i al mes de desembre hem fet una degustació d’oli per a tot el poble a la Plaça Major de la Jana.

“Les pròximes setmanes anem a signar el nou conveni per continuar col·laborant tot l’any 2019 i al mateix temps anem a començar els contactes amb altres sectors locals per ampliar i fer més participatiu el projecte social ARRELS, perquè estem convençuts que el món rural és un espai adequat i diferent per a este tipus de propostes”, ha conclòs Àlex Vilanova.