• L’Ajuntament de Vinaròs oferirà ajudes als autònoms i petites empreses, però no serà fins al 2021.

El ple de l’Ajuntament de Vinaròs va aprovar per unanimitat una moció presentada pel PP per a que es donen estes ajudes.

Un punt que va argumentar el portaveu del PP, Juan Amat,  apuntant que “van ser anunciades per l’equip de govern fa més de sis mesos però encara no s’han habilitat, en una mostra més de la deixadesa del govern municipal”, i va posar com a exemple altres ajuntaments que si que les han tramitat.  

Tant Ciutadans com PVi també van reclamar aquestes ajudes a través dels seus portaveus, mentre que per part de l’equip de govern la regidora de Comerça Anna Fibla va dir que s’està estudiant aquesta possibilitat d’establir ajudes directes i que en això s’està treballant des de fa mesos i es tindrà en compte en els pressupostos municipals de l’any vinent. També ho va corroborar la regidora d’Hisenda, María Cano, que abans va defensar mesures que va posar en marxa el consistori al principi de la pandèmia per agilitzar el procés de pagament d’ajudes i subvencions o l’haver realitzat diverses obres i reparacions per part del consistori amb un import de mig milió que realitzen empreses del municipi. Tot i així, va reconèixer que és necessari habilitar ajudes que arribin a més petits empresaris i que ho faran durant el pròxim any.

L’alcalde, Guillem Alsina, va recordar que s’han rebaixat o eliminat diverses taxes des de l’inici de la pandèmia, com la del mercat municipal, la del mercat ambulant del Dijous i la de les empreses del Vinalab, entre altres, durant un any, o l’exempció de la taxa d’ocupació de via pública, amb el que l’Ajuntament deixarà d’ingressar 300.000 euros en aquest sentit. També va recordar, com va dir Cano, que s’ha destinat més de mig milió d’euros en obres que estan realitzant petites empreses del municipi.