• L’àmbit d’actuació va des del quarter de la Guàrdia Civil fins al carrer de Vinaròs i inclou la construcció de quatre rotondes, la reducció de l’amplada de la carretera i la il·luminació de tot el tram. El projecte serà la primera fase per a la transformació de l’antiga nacional en un bulevard.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, juntament amb l’arquitecta municipal, Concha Mora, han presentat el projecte urbanístic que afectarà al tram urbà de l’antiga N-340, que suposarà l’inici de la transformació de la carretera en un bulevard que s’adequarà a les característiques d’una via urbana i que donarà prioritat als vianants.

Xaro Miralles s’ha mostrat molt satisfeta pel projecte realitzat i ha remarcat que «aquest serà un dels projectes urbanístics més importants per al futur de Benicarló pel fet que convertirà l’actual barrera en una via urbana que donarà prioritat als vianants». Miralles ha manifestat la intenció de què la licitació es puga fer abans d’acabar l’any, de manera que les obres podrien començar a primers de 2019.

Les actuacions d’aquesta primera fase es duran a terme en 2 dels 7 quilòmetres que ocupa el tram municipal i consistiran a construir quatre redones que estaran ubicades a l’alçada de l’avinguda de Febrer Soriano, el carrer d’Ulldecona, l’avinguda del Maestrat i el carrer del Puig de la Nau. El projecte també contempla la reducció de l’amplada de la carretera, la col·locació de passos de vianants i parades d’autobusos i la il·luminació de tot el tram». En aquest sentit, l’alcaldessa ha insistit en què «les primeres actuacions aniran destinades a reduir la velocitat dels vehicles i a augmentar la seguretat, que és el que més ens preocupa».

Aquestes actuacions complementaran els treballs que s’estan duent a terme actualment per a la construcció d’una rotonda a l’alçada de la CV-135, a càrrec de la Generalitat.

El pressupost municipal per a dur a terme les esmentades actuacions és de 951.934 euros. Ha concretat l’alcaldessa que en aquesta primera fase, la carretera no quedarà acabada, sinó que a llarg termini s’anirà completant amb altres actuacions com «l’enjardinament de les voreres i el desenvolupament de les diferents zones urbanes per on discorre el vial».

Per la seua banda, l’arquitecta municipal ha apuntat alguns detalls tècnics del projecte, com l’adequació d’una secció per a vianants i la reducció de la zona destinada a trànsit rodat «per tal de reduir la velocitat, que no hauria de ser superior als 30 o 40 quilòmetres per hora». Mora ha avançat que «una vegada conclosa aquesta primera fase, contemplarem continuar amb l’adaptació del Sector 7, adequant el lateral urbà del CEIP Ángel Esteban a l’ús de les persones». «D’aquesta manera –ha conclòs l’arquitecta– aconseguirem reduir l’espai destinat al trànsit rodat per a fer-lo més urbà, més social i més integrador».

Podeu consultar aquí el plànol de la situació i planta general del projecte que es realitzarà en aquesta primera fase i el d’una de les redones que s’ubicarà al Carrer Sénia.